Olu znalazlam na forum gazeta.pl informacje na temat lekow przeciwbolowych,jesli moderatorzy uznaja,ze to niezgodne z regulaminem prosze o usuniecie.
_________________ Dla mnie to nic. Nowe milenium, nowy wiek czy nowy rok. Dla mnie to jeszcze kolejny dzień, kolejna noc. Słońce, księżyc, gwiazdy pozostaną te same...
Z tego wynika, że na poziome ketonalu nic innego nie ma, wiadomo czopki to średnia sprawa a tramalu mama nie chce brać bo mówi, że jeszcze nie czas na takie silne leki. No nic.
jesli moderatorzy uznaja,ze to niezgodne z regulaminem prosze o usuniecie.
Nie ma konieczności usunięcia posta, o ile wskażesz link, skąd pochodzi cytat - jest to wymogiem regulaminowym,
koniecznym w każdym takim przypadku, by post zawierający cytat "z zewnątrz" mógł na forum pozostać.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
NIE MA ŻADNYCH PRZESŁANEK DO TEGO, ŻEBY STOSOWAĆ RÓWNOCZEŚNIE PLASTRY DUROGESIC
I TABLETKI MST... Wręcz jest to błąd.
To nie jest błąd. Synergizm działania opioidów jest powszechnie wykorzystywany w leczeniu bólu. Większość pacjentów z silnym bólem jest prowadzonych na morfinie i fentanylu jednocześnie.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Skoro mama obawia się o żołądek przy braniu Ketonalu, to nie bardzo rozumiem stwierdzenie, że czopk z diklofenakiemi to "średnia sprawa".. W ten sposób można skutecznie niwelować ból i oszczędzić śluzówkę żołądka.
missy, mówiąc, że średnia sprawa miałam na myśli dyskomfort stosowania czopków, którego mama wolałaby uniknąć i tylko o to mi chodziło, nie o ich działanie.
Madzia70, dzięki za wyjaśnienie, jednak mam nadzieję, że morfina nie będzie potrzebna nigdy.. ale te plastry.. może warto spróbować.
Dzisiaj byłyśmy na chemii, do gemzaru nasza Pani doktor dołącza coś o nazwie Carbo.. coś tam. Czy to jest w standardzie? Mówi, że warto spróbować, że może po tym coś się ruszy. Wiem, że wlew dłuższy bo schodzi ok. 1,5 godziny, i że skutki uboczne podobne do poprzednich. Ciekawe jak będzie.
[ Dodano: 2015-01-23, 15:56 ]
już wiem - karboplatyna.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Madzia70: 2015-01-26, 21:27 ] "Te plastry" też zawierają opioidy i są wielokrotnie silniejsze od morfiny.
U nas niespodziewanie, ni z gruchy ni z pietruchy żółtaczka. Bilirubina 11.
Czy w tym wypadku robi się to protezowanie dróg żółciowych? Już w pierwszym tomografie drogi żółciowe były poszerzone, potem w normie, teraz w ostatnim znów poszerzone. Czy to jest źródło blokowania żółci? Czy jak się założy tę rurkę to żółć już będzie swobodnie spływać? Ile czasowo trwa ten zabieg?
Proszę o szybką pomoc, jestem z tym sama i nie wiem co robić.
Aleksandra mój mąż miał protezowanie dróg żółciowych, zabieg trwał 10-15 minut, w znieczuleniu miejscowym, mąż zupełnie był świadomy. Protezowali mu drogi żółciowe, bo też miał wzrost bilirubiny - żółtaczka. W wypadku mojego męża pomogło.
Pozdrawiam
Z żółtaczką uporałyśmy się szybko, w poniedziałek był zabieg protezowania a w czwartek byłyśmy w domu.
Bilirubina szybciutko spadła do normy, mama już wróciła na chemię. Dzisiaj pani dr przepisała mamie steryd - Metypred 4mg dwa razy dziennie - na poprawę apetytu/wzmożenie łaknienia.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Jeszcze dopytam, czy do sterydów dostałyście osłonowo jakiś lek na żołądek? Warto by tego dopilnować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum