Właśnie wracam od doktora. Powiedział, że to recall syndrome ( co to takiego napisali np. tu http://theoncologist.alph...15/11/1227.full ).
Mam natłuszczać i brać sterydy doustnie...
Miejmy nadzieję, że zniknie, bo 8 listopada zaplanowana kolejna chemia.
_________________ Jak się człowiek uprze, żeby żyć, to medycyna jest bezsilna :P
Leyomyosarcoma G2
dzięki, jakoś leci. Wróciłam do klasycznej doxorubicyny z dakarbazyną. Trochę bardziej trzepie niż pegylowana, ale liczę na pozytywny efekt na moje przerzuty. Recall syndrom wyleczony, mam nadzieję, że nie powróci. Ogólnie do przodu .
Pozdrawiam
_________________ Jak się człowiek uprze, żeby żyć, to medycyna jest bezsilna :P
Leyomyosarcoma G2
Czy ktoś słyszał o leku na literę "r", którego, jak się wyraził doktor, nie mamy? Byłam pewna, że zapamiętam nazwę, ale jednak mi umknęło. Net przejrzałam i na nic się nie natknęłam.
Leyomyosarcoma G2
Ja również podejrzewam, że o to chodziło, jednak nie mam za bardzo pomysłu jak można by było zdobyć lek.
Regorafenib we wskazaniu mięsaki (uogólnienie choroby) jest dopiero na etapie badań klinicznych. Badanie II fazy kończy się (wstępne, obiecujące wyniki opublikowano) i nie ma do nich już rekrutacji. A badanie III fazy jeszcze się nie rozpoczęło.
Z opublikowanych wyników badania II fazy wynika, że regorafenib ma w mięsakach tkanek miękkich (z wyłączeniem liposarcoma) podobną aktywność jak pazopanib, w leiomyosarcoma dość obiecującą. Jeśli badanie III fazy przebiegnie pomyślnie to mógłby być alternatywą dla pazopanibu.
Regorafenib jest zarejestrowany i refundowany w leczenia raka jelita grubego, jednak na mięsaka nie ma go jak podać - nie ma ani uzasadnienia medycznego (brak badania III fazy i rejestracji) ani finansowania.
panterkka, daj znać proszę czy nie błądzimy i czy chodziło o regorafenib.
DumSpiro-Spero, zapytam przy okazji następnej wizyty. Na razie udało się osiągnąć stabilizację po doxorubicynie i dakarbazynie, co mnie bardzo cieszy .
Miłej wiosny wszystkim!
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-03-05, 21:37 ] My też bardzo się cieszymy, że jest stabilizacja
Leyomyosarcoma G2
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-03-07, 18:33 ] No prawie na "r", zdarza się "nawet w porządniej rodzinie"
Najważniejsze, że jest u Ciebie lepiej
Leyomyosarcoma G2
Wpadłam wiosennie i cieszę się bardzo z tej stabilizacji:)
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum