Słyszeliśie o tym nowym leku? Larotrectinib. Ktoś wie coś więcej niż mozna przeczytac w internecie? Pytal juz ktoś lekarza? Ja na pewno zapytam będąc po skierowanie na grudniową tomografie
Z tego co czytałam jest już dopuszczony do leczenia w Europie ale jeszcze nigdzie nie jest refundowany. Koszty leczenia są bardzo wysokie.
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Czy ktoś moze mi powiedziec bo męża bardzo meczy suchy kaszel i ciągłe uczucie drapania w gardle czy to moze byc skutek radioterapii czy to sam nowotwór tak dokucza? W poniedzialek idziemy juz do lekarza ale wole jeszcze tu spytac
patrycjacha, tak to może być skutek radioterapii i podrażnionych, wysuszonych błon śluzowych. To najczęstsze działanie niepożądane radioterapii. Mój tata miał to samo. Polecam pić siemie lniane. Pozdrawiam.
czy to moze byc skutek radioterapii czy to sam nowotwór tak dokucza?
Jak najbardziej może być to skutek radioterapii. Zapytajcie lekarza, może jakaś farmakologia trochę pomoże złagodzić dolegliwości. Może w gardle są jakieś zmiany, które podrażniają, trzeba posprawdzać.
czy zmiany w gardle o ktorych wspominasz to moga byc zmiany nowotworowe przerzuty?
Ja nie wiem co jest w gardle, bo chyba nie macie żadnych wyników gardła?, nie cofałam się w wątku. Ja bym stawiała na skutek radioterapii, może też być refluks, który podrażnia gardło a może jakiś stan zapalny, a nie ma jakiś nalotów w gardle czyli wtedy zmiany grzybiczne? Musiałby obejrzeć gardło lekarz.
Usłyszałam dzis od pani doktor ktora prowadzi męża w walce z bólem ciężkie słowa - wyniszczenie organizmu... Mąż od wrzesnia do dnia dzisiejszego schudł jakies 15 kg. Byłam przekonana ze jest to skutek uboczny po radioterapii, bo ból nią spowodowany odbiera apetyt, odbiera sen. Od 3 tygodni mąż zażywa Vendal i Sevredol. Byla równiez próba z fentanylem jednak plaster musielismy odkleic. I to ze chudnie tez tłumaczyłam sobie lekami poniewaz w skutkach ubocznych tych leków są wymienione problemy z oddychaniem brak apetytu wręcz jadłowstręt. Oprócz tego, że tak spadła waga Mąż jest równiez zmęczony, senny prawie cały czas taki zamknięty :( W grudniu ma miec tomografię.
patrycjacha nie chce Cie straszyć naprawdę ale sugeruje byście walczyli jak najszybciej o tomografię. Żeby nie było za późno tak jak w przypadku mojej Mamy;( Moja Mama miała bardzo wyniszczony organizm tez w przeciągu 1 miesiąca bardzo dużo schudła i nie chciała jeść. Na apetyt jet megace możecie poprosić lekarza o receptę. Poza tym jest cała gama nutridrinków (być może już używacie?). niestety dla mojej mamy Fresubiny ( to tez rodzaj drinków do picia) były praktycznie całym menu które wogole była w stanie zjeść. Jeszcze bardzo ważne w diecie jest białko - mojej mamie w ostatnich miesiącach poważnie spadł poziom albumin i niestety skutkowało to dużymi obrzękami chociaż regularnie w szpitalu dostawała albuminy. Moja Mama praktycznie cale dnie poświęcała na to żeby coś zjeść i nawet ciężko sobie wyobrazić jak bardzo cieszyliśmy się kiedy np zjadła zupę. Jeszcze z takiego ważnego menu to codziennie starałam się "wpychać" w Mamę jajecznicę taka bardzo mało ściętą z dwóch jajek.
Naprawdę błagajcie kogo można o szybszą tomografie bo do grudnia to jeszcze bardzo długo.
my kupowalismy Mamie olejek cbd 30% ale czy pomagał, ciężko stwierdzić. Moze pomagał na samopoczucie tzn wydaje mi się ze mama miała mniejsze dolegliwości bólowe przy przyjmowaniu go i więcej sił. Później nie chciała go już brać i było gorzej ale czy to z powodu barku olejku czy po prostu postępu choroby to ciężko stwierdzić.
Przepraszam za pomyłkę oczywiście chodziło mi o olej CBD, dostępny legalnie w Polsce.
Co prawda RSO ma lepsze notowania, ale jak się okazuje jest nielegalny....więc nici .
Dziś zamawiam CBD i zobaczymy co zadziała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum