Jestem po rozmowie telefonicznej z Panią doktor która prowadziła męża w Gliwicach. Możemy zrobić tomografię wczesniej więc trzeba już. Teraz musze jak najszybciej dostać skierowanie i ustalić termin badania.
Jutro będe rozmawiać z Panią doktor od leczenie bólu i zamierzam zapytać o wszystko. O te oleje, o lamininę bo też mi teraz ktoś ten suplement podsunął...
@patrycjajacha Bardzo mi przykro słyszeć tę wiadomość o wyniszczeniu organizmu. Ale skąd od razu wniosek że się myliłaś w swojej ocenie? Z lektury twojego wątku też mi się wydaje, że głównym powodem mogą być efekty uboczne po radioterapii i związane z tym problemu z bólem brakiem snu i apetytu. Oczywiście może być inaczej, ale nawet gdyby osobę zdrową jak tur potraktować nagle taki problemami ze snem i apetytem to ta też by szybko straciła na wadze i podupadła na kondycji
Mam nadzieję że masz przepisaną jakąś megalię albo podobny lek z octanem megestrolu, ponadto jeśli narzeczony nie może jeść zwykłych posiłków trzeba próbować go karmić, wpierw normalnymi zupkami a potem choćby i takimi gotowymi pokarmami dla małych dzieci. Dodatkowo niech pije nutridrinki proteinowe ile się da, można też kupić taką dużą pakę proteinowo-energetyczną w proszku co to sprzedają dla ludzi co chcą zrobić masę na siłowni - i to mu też robić i podawać. Pozdrawiam
"Pacjent leczony ambulatoryjnie fotonami X 6 MV na obszar płuca lewego df 1,1 Gy do dawki całkowitej 11 Gy"
[ Dodano: 2019-11-07, 04:28 ] trev, megalie Mąż pije od poniedziałku. Nutridrinki równiez chociaz nie codziennie bo porostu nie zawsze mu "wchodzą". Bierze również Dexamethasone, Kaldyum oraz Flucofast.
patrycjacha,
Naświetlania paliatywne nie zawsze przynoszą spektakularne efekty. Czasem nowotwór i tak się rozwija. Nasilenie się dolegliwości i wyniszczenie to niepokojące objawy.
missy, tak jakby pod koniec żeber z lewej strony. Może na tej samej wysokości na której był dren albo ciut niżej. Ja laik patrząc na anatomie człowieka zobaczyłam że tam znajduje się śledziona i dlatego tak pytam o nią. Ból się pojawia i znika. Nie jest ciągły
patrycjacha i co u męża słychać? jak wyszło ostatnie TK?. Mam szczerą nadzieję,że chemia pomogła i mąż czuje się dobrze?życzę wszystkiego najlepszego i mam nadzieję,że walczycie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum