Gruba awaria. Dobrze że była kopia bazy danych choć z przed 2 dni.
Pozwolę sobie na tyle ile jestem w stanie odtworzyć post moderatorki Marzeny:
Missy, hm
1. Pytała czy wiecie w jakim celu Zakopane prosiło o próbki, co chce dodatkowo zbadać.
2. Pisała też (co z resztą pisałem w moim pierwszym poście), że końcem 2018 roku zakończyła się 3 faza badań nad Nintendanibem (Ofevem), która niestety nie potwierdziła działania leku pomimo niezwykle obiecujących wyników 2 fazy badań. Co dziwi w kontekście tego co pisał prof Krzakowski
3. Oraz wysłała linka do jakichś badań klinicznych, które być może mają miejsce w Bydgoszczy z tego co pamiętam.
Ja zapytam od siebie tylko jakie są Wasze dalsze plany? Wysłałaś przetłumaczone wyniki do europejskich ośrodków? Moim zdaniem nie byłoby najgorzej zrobić to jeszcze przed rozpoczęciem chemioterapii w Polsce. Jest zawsze tak, że powiedzmy połowa badań rekrutuje tylko ludzi, którzy nie mieli żadnego leczenia, więc jak zaczniecie leczenie tu to pewna ilość drzwi się zamyka.
Możesz też skonsultować się z doktorem Gregiem Kalemkerianen, M.D. z University of Michigan (kalemker@umich.edu) - jako jeden z nielicznych z USA mi odpisał i sumiennie przeanalizował wysłaną mu dokumentację.