Dzisiaj miałam TK z kontrastem dożylnym.
Pozostaje mi czekać dalej na wyniki.
W załączniku wkleiłam wyniki z USG i biobsji.
Chłoniak grudkowy się na nowo rozpanoszył...
Asia , wygrasz !!! z niechcianym lokatorem , innej opcji nie ma!!!!!! .
Trzymam mocno kciuki , informuj co i jak.
Pozdrawiam serdecznie uściski i buziaki
TK to po angielsku inaczej CT
Chodzi o prostu o wymiary węzłów chłonnych i o to, gdzie jeszcze jest chłoniak, czy np. nie ma naciekania jakiegoś ważnego narządu, np. moczowodu, wątroby... To wszystko się wyjaśni po wyniku i być może będzie można obserwować. Czasami warto - ta choroba nie skraca jakoś bardzo życia, więc po co za szybko być leczonym.
MisiekW, ok, dziękuję za wyjaśnienie W sumie, to samo mi moja Pani Dr mówiła.. Jestem z nią pod telefonem i da mi znać gdy będą wyniki.
Także, czekam..
Asia , nie taki diabeł straszny ...Kochana ,jeżeli zajdzie taka potrzeba to trzeba do tego podejść z myślą :ta chemia zwalczy chorobę !!.
Myśleć pozytywnie ,czas leci i szybko będzie po leczeniu. Podejrzewam możliwość leczenia w/g schematu RCHOP .
Nie jest to bułka z masłem ,ale udaje się lekko przez to przejść.
Mówię o konieczności podjęcia leczenia , na razie nie zawracaj sobie tym głowy!!!
Pozdrawiam i ściskam.
Dzisiaj dzwoniła do mnie moja Dr , już są wyniki z tomografii.
Mam pełno rozsianych , drobnych węzłów chłonnych, m. in. w okolicy jelit. Szczegółowy opis wkleję gdy osobiście odbiorę wyniki. Ale telefonicznie już mnie nastawiła na częste kontrole i obserwacje. Na razie leczenia nie ma sensu wdrażać.
MisiekW, tak jak przewidziłeś , będziemy się obserwować..
I bardzo dobrze, pewnie będzie taka powolna progresja, która będzie wymagać leczenia, zobaczymy za jaki czas. Na razie trzeba przywyknąć do częstszych kontroli.
MisiekW, wiem że na rozwój choroby ma wiele różnych czynników, ale z własnych obserwacji i doświadczenia , to ile czasu trwa taka progresja u ludzi z chłoniakiem grudkowy? Mam się nastawić na parę miesięcy czekania, czy dłużej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum