To jutro zapytasz ich jak to będzie zorganizowane. Czy to wyślą, czy możesz odebrać osobiście jak będzie gotowe. I czy wymagają pisma od onkologa. Jeśli tak to onkolog będzie wiedział co napisać .
Ok, no powiem tak, jak mi Pan napisał "wyszedł guz borderline i trzeba pobrać całość".
Ok, dzieki wielkie.
A tak na babski rozum może mi Pan wyjaśnić, kto ma zbadać ten cały guz jeśli nie oni? Z instrukcji Pana Pathola zrozumiałam, że mam to zawieźć do drugiego zakładu a potem jeszcze do CO.
Jednak ten dr. [---] badający pierwszy raz próbkę, pracuje we WCO.
Najlepiej pojade jutro do mojego lekarza i bede z nim dzwonić.
Niestety nie mogę się skontaktować. Mój lekarz powiedział, że będzie sie dobijał i że te preparaty muszą przechowywać min. 10 lat.
I zrób to, to Twoje życie może być zagrożone. Poświęć jeden dzień i pojedź do tej pracowni patomorfologii, ktoś tam zawsze będzie. Ciężarnym się nie odmawia. Miej przy Sobie wyniki i zobaczysz jak grzecznie Cię przyjmą. Byłam z różnych okazji w kilku pracowniach patomorfologii i wszędzie było bardzo miło. Dodzwonić się trudno ale na miejscu są ok. Tylko pamiętaj że patolodzy pracują do 13.
Tak, zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji, na prawde..
Jednak mam 200 km do tej pracowni i nie jestem zależna wyłącznie od siebie, wiec najpierw spróbuje przez mojego lekarza w poniedziałek podzwonić.
Instrukcja p.Pathola jest dla mnie mało zrozumiała. Mam nadzieję, że mój lekarz będzie wiedział co robić
Moniq, zamiast dzwonić, postaraj się z tym lekarzem spotkać, jak najszybciej. Jeżeli nie bardzo rozumiesz punktów "instrukcji" wydrukuj ją i daj do przeczytania lekarzowi. Możesz również wydrukować/przepisać inne wypowiedzi specjalistów, przede wszystkim Pani Patomorfolog. I kartkę z wydrukowanymi/przepisanymi wypowiedziami daj do przeczytania lekarzowi, a następnie poproś go o pomoc w kontakcie z pracownią.
To sprawi, że nie będziesz się dodatkowo stresowała tym, że nie poradzisz sobie z jasnym przekazaniem pytań i wątpliwości.
_________________ Monika -------
Gdzie jest mój Tatuś?
Dziewczyno!
Zrób jak najprędzej to co doradzają Tobie naprawdę doświadczeni fachowcy z branży "pathol", " patomorfolog" i " gaba ". To osoby, które naprawdę wiedzą co mówią. Nic nie jest teraz ważniejsze niż spokój, który odzyskasz kiedy upewnisz się , że wynik jaki Ci przedstawiono jest bezbłędny. Bez żadnych ograniczeń będziesz się cieszyć ciążą, która stanie się dla Ciebie radosnym niczym nie zmąconym oczekiwaniem.
[ Dodano: 2016-01-21, 23:04 ]
Instrukcja " pathola " jak dla mnie jest przedstawiona " łopatologicznie ", nie podejmuję się tego przetłumaczyć, może ktoś pomoże dziewczynie, dla jej bezpieczeństwa każdy punkt musi być spełniony, oby ten lekarz stanął na wysokości zadania.
Moniq, zamiast dzwonić, postaraj się z tym lekarzem spotkać, jak najszybciej. Jeżeli nie bardzo rozumiesz punktów "instrukcji" wydrukuj ją i daj do przeczytania lekarzowi. Możesz również wydrukować/przepisać inne wypowiedzi specjalistów, przede wszystkim Pani Patomorfolog. I kartkę z wydrukowanymi/przepisanymi wypowiedziami daj do przeczytania lekarzowi, a następnie poproś go o pomoc w kontakcie z pracownią.
To sprawi, że nie będziesz się dodatkowo stresowała tym, że nie poradzisz sobie z jasnym przekazaniem pytań i wątpliwości.
Tak, tak, mi chodzi właśnie o dzwonienie przez mojego lekarza, czyli jade do niego w poniedzialek i dzwonimy do pracowni nr 1.
Na razie poszło pismo do tego pierwszego zakładu żeby pobrali ten guz. Będę musiała podobno sama to zawieźć z tego zakładu do nastepnego. O ile ich jeszcze nie zutylizowali.
Nic nowego. Pismo było wysłane i cisza. Pytam lekarza co i jak, jakie wyniki a on głupiego udaje (widać, że zapomniał).
Mam juz tego dość i szczerze zaczyna mi być to wszystko obojętne.
Mam juz tego dość i szczerze zaczyna mi być to wszystko obojętne.
Dziewczyno o czym Ty mówisz, jak dość,jak obojętnie? przecież to chodzi o Twoje zdrowie a może życie i nie tylko bo nosisz w sobie nowego człowieka, masz dla kogo walczyć. Naciskaj lekarzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum