... Czy dobrze lekarz nie chce powiedzieć jednoznacznie, generalnie jeszcze miesiąc temu zmiana ogniskowa była tylko ograniczona do jednego z płuc a tu są zajęte już dwa płuca na domiar złego zmiana w prawym płucu urosła do 0,5 mm bo w poprzednich badaniach miała 0,10 mm do tego w j.brzusznej jest pakiet węzłów chłonnych a z tego co mówił lekarz węzły grupujące się w pakiety nie wróżą zbyt dobrze.. przerzut na kość ramienną stoi w miejscu pomimo naświetlań- drań jest wytrwały. Jak się czuję? zależy od dnia mam bóle stawów ,i głowy ,ale najgorzej są napadowe bóle kości ramiennej czasem dochodzą do tego drętwienia palców po tej samej stronie
Będzie kontynuowana terapia Zelborafem czy zmiana na inne leki?
Zelboraf będzie przyjmowany nadal + jeszcze inny lek. Kombinacja tych dwóch leków może przynieść oczekiwany rezultat przynajmniej tak powiedział lekarz
Rafał, podłączam się pod pytanie TP53, pewnie terapia yerwoy+opdivo dyskwalifikuje Cię, ale na pewno dostosuja Ci coś odpowiedniego do Twojego stopnia zaawansowania. Czy te zmiany w płucach odczuwasz jakoś? Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2016-09-10, 11:14 ]
Czyli lekarze dołożyli drugi selektywny inhibitor kinazy BRAF.
[ Dodano: 2016-09-10, 11:16 ]
A rozmawiałeś z lekarzem o tej decyzji? Zazwyczaj z wemurafenibu (Zelboraf) przechodzi się do kombinacji dabrafenib-trametinib.
Tafinlar* Tak jest chodzi o ten lek.
Wiązałem spore nadzieje z zelborafem były pozytywne opinie co do tego leku po części się zawiodłem nie za bardzo rozumiem działania tego leku i z całą pewnością nie znajdę na to odpowiedzi DLACZEGO niektóre narządy które były zajęte przez nowotwór są "czyste" a niektóre przerzuty stoją w miejscu bądź powracają ? Lekarz sam nie potrafi odpowiedzieć. Teraz mam nadzieje ,że ta kombinacja tych dwóch leków przyniesie oczekiwany rezultat
[ Dodano: 2016-09-10, 11:20 ]
TP53 napisał/a:
A rozmawiałeś z lekarzem o tej decyzji? Zazwyczaj z wemurafenibu (Zelboraf) przechodzi się do kombinacji dabrafenib-trametinib.
Całe spotkanie to jeden wielki chaos wszystko trwało zaledwie pare minut. Ja zrozumiałem ,że zostajemy przy zelborafie ale dołączamy do tego inny lek Tiniflanr ..
[ Dodano: 2016-09-10, 11:21 ]
Być może ja coś źle zrozumiałem
Przepisałem dokładnie to co jest napisane, nie mój błąd a opisującego i rzeczywiście dopiero teraz zauważyłem ,że w pierwszym zdaniu poadane jest w cm a dalej w mm jaka to różnica?
Cm i mm to oczywista różnica. Niestandardowy w takim razie ten radiolog skoro używa w opisie tk miar typu 0,15 mm - gdyby było 0,15 cm to też niestandardowa wielkość
Zmiana w trzustce była także określona w mm -jako 0,5 mm. I rtg widzące zmiany poniżej 1 mm... Najwyraźniej radiolog ma słabość do mm, najważniejsze żeby lekarz prowadzący coś z tego wywnioskował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum