Zgadzam się z przedmówcami i piszę chociaż warunki nie sprzyjają, ale mnie ręce swędzą jak to czytam o głupocie ludzi! Św Tomasz naisał kiedyś:
(...)
Zachowaj mnie miłym dla ludzi,
choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać.
Nie chcę być świętym, ale zgryźliwi starcy;
to jeden ze szczytów osiągnięć szatana.
Daj mi zdolność dostrzegania dobrych rzeczy w
nieoczekiwanych miejscach i niespodziewanych zalet
w ludziach; daj mi Panie łaskę mówienia im o tym.
Trzeba nam trzymać się dobrych ludzi, bo na tych, którzy są dziś głupi może nam nie wystarczyć siły i cierpliwości. Z dobrych rzeczy zamieszczam plakat (w realu wielkości kilkuset metrów kwadratowych) który wita podróżnych na lotnisku w Columbus w Ohio (wczoraj na mnie zrobił wrażenie) i zdanie na nim - I have a team of experts who are focused on treating just one type of cancer - mine. Zamieszczam plakat w załączeniu. Trzeba wierzyć w dobro na świecie i starać się je dostrzegać, bo na istnienie zła i GŁUPOTY niestety nie mamy wpływu. Życzę dużo cierpliwości.
A to jeszcze jedno - zapraszam na ta wymianę optymizmu (wszystkich piosenek, tekstów i radosnych drobnostek) też tutaj:
[url=http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/male-szczescia-vt5128.htm][/url]
Przepraszam Justyno, że tak reklamuję ale samo się narzuca!
Bardzo bardzo serdecznie pozdarwiam
Majkelku tekst św. Tomasza znam, mam go zapisanego w swoich ważnych notatkach, warto sobie przypominać co i rusz. Ja sobie od czasu do czasu czytam, przypominam, aby za bardzo się nie wymądrzać. Bo przecież szkoda, abym swoją mądrością nie dzieliła się z innymi .
To bardzo fajny tekst.
majkelek napisał/a:
Trzeba nam trzymać się dobrych ludzi, bo na tych, którzy są dziś głupi może nam nie wystarczyć siły i cierpliwości. Z dobrych rzeczy zamieszczam plakat (w realu wielkości kilkuset metrów kwadratowych) który wita podróżnych na lotnisku w Columbus w Ohio (wczoraj na mnie zrobił wrażenie) i zdanie na nim - I have a team of experts who are focused on treating just one type of cancer - mine. Zamieszczam plakat w załączeniu. Trzeba wierzyć w dobro na świecie i starać się je dostrzegać, bo na istnienie zła i GŁUPOTY niestety nie mamy wpływu. Życzę dużo cierpliwości.
To prawda. Ćwiczę się bardzo w cierpliwości, niestety głupotę i draństwo można spotkać wszędzie, ale cóż ... jak już pisałam takimi nieszczęściami nie będę się za bardzo zajmować
Z tym również tak luźno skojarzył mnie się jeszcze jeden cytat:
'Im dłużej żyję na świecie, tym bardziej inteligencja i dowcip bez dobroci wydają mi się niezajmujące i niesympatyczne' - T. Boy-Żeleński
[ Dodano: 2012-02-20, 20:36 ]
majkelek napisał/a:
A to jeszcze jedno - zapraszam na ta wymianę optymizmu (wszystkich piosenek, tekstów i radosnych drobnostek) też tutaj:
[url=http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/male-szczescia-vt5128.htm][/url]
Przepraszam Justyno, że tak reklamuję ale samo się narzuca!
Nie ma za co przepraszać, za taką reklamę takiego wątku nie ma co przepraszać
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Niekiedy chcemy i potrzebujemy zapomnieć o wybranych momentach z naszego życia, zwłaszcza, gdy okazuje się że podjęte wiele lat temu decyzje były złym wyborem...
Ale są chwile, które chcę zatrzymać na zawsze
http://www.youtube.com/watch?v=iu96YZcC-qM
Romanie ostatnio przeczytałam cytat i jakiś wywiad, który w skrócie można tak napisać, że brak decyzji to też decyzja oraz ludzie bardziej żałują nie kiepskich decyzji, tylko tego, że nie podjęli żadnej decyzji. Tak w myśl powiedzenia, lepiej żałować, ze coś się zrobiło, niż że nic się nie zrobiło.
Pewnie, że kilka (co najmniej kilka) decyzji było co najmniej kiepskich. Ale jednak nie żałuję tego.
I te kiepskie decyzje traktuję jako doświadczenie (czasami bardzo przykre), natomiast dobre decyzje jako fajne (co najmniej fajne) wspomnienia.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Justnko z całą pewnością nie żałuję podjętych decyzji i popełnionych błędów, jeżeli już to tylko tego, że pewnych błędów nie mogę popełnić raz jeszcze...
Ale z perspektywy czasu jednak z pewnych spraw wycofałbym się, lenistwo a właściwie wygodnictwo lubi piekielnie się zemścić
Zaraz mnie stąd wywala za używanie komputera, ale Kochani nie ma co narzekać na lenistwo tylko TRZA SIĘ DO ROBOTY BRAĆ! Chyba, że znalazł się taki mądry co umie czas zatrzymać?
Pozdrawiam i napisze coś jeszcze wieczorem. No i zamieszczę obiecane fotki Justyno.
Pozdrawiam i miłego wieczora
No i masz! Malo nie być złośliwie a tu [Pozdrawiam i miłego wieczoru ][/quote]
Widzę, że poczucie humoru jest więc nie ma się co martwić, do pionu na dobranoc zostałem postawiony Ale w sumie to się z tego cieszę, bo to przełamuje takie konwenanse i może to głupio zabrzmi ale miło mi usłyszeć taką sympatyczną 'złośliwostkę'.
Nie będę sie tłumaczył z błędów ale widać z tego, że mam więcej wad niż myślałem, bo jak już wspominałem Belmondo to ja nie jestem a na dodatek nie mam podzielnej uwagi jak Napoleon. To jak w tej anegdocie o B. Shaw kiedy przychodzi do Niego piękna kobieta i mówi, że chce mieć z Nim dziecko, bo jak będzie miało urodę po Niej i inteligencję po Nim to w życiu wiele osiągnie. Na to On odpowiada, że gorzej jak będzie miało urodę po Nim a inteligencję po Niej - no i wykrakał oto jestem
No dobra a tak na poważnie to zamieszczam obiecany link
![url=]
Jak cos nie będzie działało to podłącze wybrane adresy e-mail. Ale to jutro, bo dziś nie daję rady juz wysiedzieć.
Życzę więc wszystkim wspaniałego dnia!!
[ Dodano: 2012-02-21, 07:03 ]
No i lipa lipa, nie wiem co z tymi linkami, wklajam jeszcze raz:
Dzień dobry
Majkelku, zalinkuję tutaj jedno Twoje zdjęcie , bo takiej energii na dzień dzisiejszy potrzeba. Szukam kolorów, bo u nas szaro, buro i ponuro.
Znaleziony dziś na FB cytat (który kilka razy tu już był i jest oczywistą oczywistością, ale zawsze warto to przypomnieć):
Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things. ~Robert Brault
(ciesz się z małych rzeczy, ponieważ któregoś dnia możesz obejrzeć się tył i uświadomisz sobie, że były to wielkie rzeczy)
To też właśnie tak a propos 'małych szczęść'.
Dzień dobry wszystkim energetycznie na żółto-pomarańczowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum