Justysiu, masz rację szkoda czasu dla takich sytuacji, szkoda tylko, że to niekiedy tak cholernie długo boli.
Romanie, to nawet nie boli tylko długo nie mogę wyjść z osłupienia ... I tylko wierzę, że niektórych to jednak olśni.
Ale skoro już się tak 'skarżę'. To jeszcze przytoczę ostatnie rozmowy z koleżanką. Stoimy przed Sejmem (dzień otwarty). Jest kolejka, ale nie wielka. Dzień co prawda mroźny, ale bez przesady. Stoimy nie całe 5 minut. Koleżanka jęczy, marudzi i takie tam. Mnie na jakieś takie 'jęki' nerwy biorą, ale jestem grzeczna i staram się jakoś łagodzić to. Zresztą kolejka nie jest aż tak długo, posuwa się szybko i jednak zanosi się na to, że szybko wejdziemy. Wszystko to tłumaczę, że zaraz wejdziemy, i takie tam i co to za czekanie. Koleżanka narzeka, marudzi ... , i ona, że nie lubi czekać, nie znosi czekać i takie tam ... ... I w końcu mówię: że Ty to chyba nic nie wiesz o czekaniu ...
Koleżanka zamilkła. Nie wiem czy ją olśniło, ale już nie stękała.
Weszłyśmy po 15 minutach czekania; (ja przed oczami miałam wszystkie czekania do lekarza chociażby w CO, czy czekanie na wyniki badań (ja akurat była w czasie oczekiwania na wynik PET), ... czasami już brakuje mnie cierpliwości do ludzi ...
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Ciekawy jestem jak zareagowałaby Twoja koleżanka czekając w kolejce do akceleratora od rana do wieczora, bo... jeszcze 15 min. i będzie naprawiony...
Nigdy nie przepadałem za Turnau`em ale ta piosenka jest wyjątkiem, jest naprawdę świetna.
W rewanżu mój hymn
http://www.youtube.com/watch?v=FR5TWxwBkLg
A to niektórzy uważają, że to ja jestem nieszczęśliwa
Pomimo ,zmagania się z cięzką chorobą Wszycy tu widzimy że Jestes promyczkiem na tym naszym forum
Nigdy nie narzekasz ,dla kazdego masz zawsze ciepłe słowo i to cała Ty
Od przeszło 30 lat jestem zakochany w tym utworze i stał się dla mnie naprawdę lekiem na wiele wątpliwości...
[ Dodano: 2012-02-20, 20:00 ]
cleo33 napisał/a:
Pomimo ,zmagania się z cięzką chorobą Wszycy tu widzimy że Jestes promyczkiem na tym naszym forum
Nigdy nie narzekasz ,dla kazdego masz zawsze ciepłe słowo i to cała Ty
Polecam zalinkowany wyżej utwór w wykonaniu Israela Kamakawiwo, oryginał wykonywała Judy Garland w "Czarodzieju z Oz", ale Hawajski wykonawca był chyba najlepszym interpretatorem tego utworu i przy okazji niesamowitą osobowością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum