A co sądzicie o tym, ze kapsulka endoskopowa nic nie pokazala? Lekarz sugeruje powtórzyc pet. Bo jest bardzo wysoki i jest blisko miejsca po czerniaku (podbrzusze) czerniak na udzie( blisko pachwiny)
Mam 2 guzki w plucu, ehhhh... Średnica 3 mm, przed pet robilam rtg i nic o tym nie napisali.... Jeszcze chwila i wyląduje w psychiatryku. Czy kapsulka endoskopowa bada ścianę jelita cienkiego? Chodzi mo o to, ze jesli coś rośnie do nie do światła jelita to kapsulka to widzi?
-chyba dlatego że RTG jest niezbyt dokładnym badanem -czasami nawet Pet nie widzi 3mm.
Dla bardziej pomocnej odpowiedzi wklej wynik PET lub przepisz-wtedy ktoś odpisze bardziej szczegółowo.
Nie wiem czemu nie mogę dodać załącznika. W opisie pet : klatka piersiowa : pachowy wezel chlonny suv 2,1. Brzuch dyskretne gromadzenie sie znacznika w zoladku do kontroli endoskopwej, podbrzusze : intensywne gromadzenie sie znacznika prawdopodobnie w jelicie cienkim bez wyraźnego korrleatu morfologicznego w badaniu ct
Tk: pojedynczy niespecyficzny guzek w lewym placie pluca(dol) jak również w dolnym placie lewego pluca, średnica 3 mm. Brzuch bez zmian patologicznych, pohedyncze wezly chlonne w pachwinach.
Wnioski : intensywne gromadzenie sie znacznika w jelicie cienkim- wskazana dalszą diagnostyka, wezel chlonny w pachwinie z niskim suv
[ Dodano: 2019-11-06, 14:55 ]
Przepraszam w dolnym i gornym placid pluca lewego
1990,
Czy Ty masz swojego jednego lekarza prowadzącego? Czy ktoś analizuje Twoje wyniki? Bo na razie wygląda to tak jakbyś szła z badania na badanie i nikt tym nie kierował.
Miałaś sporo niebanalnych badań i lekarz prowadzący powinien się ustosunkować do tych wyników.
W kontekście PET można pomyśleć o zrobieniu po prostu usg tkanek miękkich brzucha/podbrzusza.
Mam lekarza, który po prostu kazal zrobić kolonoskopie i gastroskopie, po której machnął rękę i powiedział - eee nic nie ma to tylko 0,7 mm bylo. I tak chodze od lekarza do lekarza. Badań się bardzo boje robić. Juz mnie to wykancza psychicznie usg brzucha mialam miesiąc przed pet bylo ok. Czy pet mpze się mylic? Mogę liec czysty brzuch?
Cześć wszystkim. Dawno tutaj nic nie pisalam.
Juz prawie rok od nieszczęsnego badabia pet, które przyniosło tyle wątpliwość w moim zyciu. Co 3 miesiace robie badanie usg wezlow chlonnych i caly czas jest ten sam wezel 8 mm w prawej pachwinie, jest opisywany jako owalny z tłustym jądrem ale jest lekko, nisko hipoechogeniczny. Czy powinnam się zdecydować na biopsje tego wezla? Nikt mi tego nie proponuję ale ta niepewnośc troche mnie przeraża, tym bardziej ze zbliżam się do 30stki i myślę o zajściu w ciaze. Pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum