Aktualnie wraz z tata walczę z rakiem przełyku od września. Leczył sie w Gliwicach. Standardowe leczenie radio i chemioterapia. Przeszedł to znosnie. Obecnie pojawiły sie zmiany meta na watrobie i tu stop w leczeniu. Kazali czekać. Obecnie mamy załozyć gastrostomię, trudności w połykaniu będą coraz wieksze. Zalecenie chirurgów aby zakładać gastro- gdy pacjent jest w dobrej formie. Myślę, że warto zastanowić się nad tym. Onkolodzy zalecają to gdy przestanie się polykać ale tak nie jest dobrze. Wydaje mi się, że powinnaś skonsultowac to także u innego lekarza. Ja obecnie żałuje, że nie skonsultowalam badań taty z prof. Lampe z Katowic. Wydawało się, że w CO w Gliwicach to najlepsze rozwiązanie i pewnie tak jest, ale dziś wiem, że na pewno należy jeszcze konsultować gdzie indziej.
My walczymy mimo, że lekarze rozlożyli ręce. Jeszce jedna rada jeżeli zażywasz stale jakies leki skonsultuj to koniecznie ze swoim lekarzem. U mojego taty tabletki na cukier szkodzily i miał silne bóle, gdy zmienił je na insulinę jest znacznie lepiej. Ale tego nie zalecili lekarze, sami spróbowaliśmy. Tat miał silne bóle po połknięciu, tłumaczono to skutkiem chemii ale stanowczo sie z tym nie zgadzam
Życzę sił do walki i powodzenia
Z tego co mi się wydaje taakie zaswiadczenie wydaje prowadzący lekarz, jeżeli tylko spełnia się warunki co do takiej sytuacji. Jeżeli nie ma pobytu ww szpitalu to jest lekarz prowadzący
[ Dodano: 2013-06-20, 22:30 ]
Nadzieja jest przecież Jerzy Sturh wyszedł z tego .
[ Dodano: 2013-06-21, 06:56 ]
Witam , mam pytanie czy jak się jest na oddziale Instytutu w Gliwicach na naświetlaniu i chemii czy są przepustki na weekend . pozdrawiam
z tego co pamiętam, w Gliwicach przepustek nie ma, niestety. Co do odmowy leczenia... nie wiem. Mój Tatuś też miał najwyższy stopień zaawansowania choroby, a jednak lekarze walczyli o Niego-do końca. Pozdrawiam.
Zagubiona bardzo dziękuje za pocieszenie ja też będę w Gliwicach.pozdrawiam
[ Dodano: 2013-06-22, 06:03 ]
Witam , miałam 21 .06 w Gliwicach konsultacje z prof. Wydmańskim i dostałam kartę konsultacyjną w której jest napisane :
WNIOSKI I ZALECENIA
Proszę zgłosić się do ZNPP celem kwalifikacji do leczenia systemowego w dniu 26.06 o godz. 9.00. i mam oddać rano krew ...co to oznacza? pozdrawiam
[ Dodano: 2013-06-22, 16:21 ]
Czy w ten dzień mogę mieć już podaną chemię ?
kikaa43
Moja mama jeździ na chemię do Gliwic od kwietnia.
ZNPP to zespól zajmujący się nowotworami przewodu pokarmowego. Oni kwalifikują pacjenta do chemi i ustalają szczegóły.
Mama co tydzień jeżdzi rano rejestruje się i oddaje krew w celu weryfikacji wyników czy można podać chemię, potem czeka do 10 na wyniki i lekarz po obejrzeniu i zbadaniu decyduje czy podać chemię czy nie?
Mojej mamie podali chemię po pierwszej konsultacji na ZNPP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum