Naprawdę zaczynamy rozmawiać o kwestiach mocno względnych - co to znaczy "długo", co to znaczy "szczęśliwie" itp itd.
Jeśli pytasz, czy znam osoby wyleczone z raka chemią paliatywną - nie.
Nie wiem, czy znasz, bo nie wiem czy wiesz co dokładnie oznacza "wyleczenie z choroby nowotworowej" - przy niektórych jest to dopiero 10 czy 15 lat bez nawrotu / progresji choroby. Tak więc jeśli pytanie brzmi, czy znam osoby żyjące np. 5 czy 7 lat z chorobą i przyjmujące chemię paliatywną - tak, znam.
chociaż jakby dobrze poszukać, to myślę, że takie przypadki by się znalazły. Czytałam blog pewnej dziewczyny z rakiem żołądka leczonej paliatywnie. Potem słuchałam wywiadu w radiu z jej lekarzem prowadzącym, który powiedział, że dzięki medycynie i dobremu nastawieniu pacjentka ma szansę na wyleczenie. No dobra, nie udało jej się, ale...
nie chcę Ci dawać żadnej fałszywej nadziei, ale póki się żyje - wiele jest możliwe, no.
Dziękuje za wsparci ,ale właśnie miałam 3 chemię paliatywne non stop przez 5 dni i daję radę a nawet lepiej wyglądam i dobrze się czuje , jem sprzątam i nawet wszystkie włosy mi nie wypadły czy to nie cud?
Chemia paliatywna ma za zadanie poprawić jakość i wydłużyć życie chorego, ale nie wyleczyć go .
[ Dodano: 2013-10-07, 21:39 ]
Urwało mi gdzieś resztę posta . Chciałam dokończyć, że wcale nie oznacza to krótkiego życia . To życie można znacznie, znacznie wydłużyć . Teoretycznie nadciśnienie i cukrzyca oraz tym podobne choroby są leczone paliatywnie, bo nie da się ich wyleczyć , a ludzie chorujący na nie żyją długie lata . Tak więc nigdy nie wiadomo co nas może spotkać, ale zawsze warto walczyć . Pozdrawiam
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
Witam no niestety złe wyniki i chemia za tydzień dostałam leki i muszę poprawić wyniki ,ciekawa jestem co po chemii jeszcze 2 cykle czy przestaną mnie leczyć czy coś wymyślą pozdrawiam
Witam czy po 5 cyklach chemii bedą dlaej mnie leczyć chemią czy coś innego lekarka mi powiedziała że na operacje nie mam szans bo są przeżuty na wątrobie co sądzicie?
Kikaa43;Znalazłam w necie coś takiego;
"....a dokładnie to wystapiła grzybica jamy ustnej i dr onkolog od chemii po prostu na moje pytanie o lek na grzybicę ..
.. płukać jamę ustną i pic czerwone wytrawne wino...."
Płucz winkiem i pij po trochu - dla zdrowia.
_________________ Dla mnie to nic. Nowe milenium, nowy wiek czy nowy rok. Dla mnie to jeszcze kolejny dzień, kolejna noc. Słońce, księżyc, gwiazdy pozostaną te same...
Kikaa43, pleśniawki zniknęły?
Jeśli nystatyna nie pomaga warto kupić Flukonazol (tabletki), jest to lek wydawany tylko na receptę, więc trzeba się udać o poradę do lekarza.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum