Witaj dziękuje za odpowiedź powiedz czemu polecasz mi tego profesora jak możesz.
Dlaczego Gliwice bo tam leczy się mój mąż na chłoniaka i jest pod dobra opieką 25 .06 będzie miał pobór komórek macierzystych do autoprzeszczepu , wcześniej leczył się i brał chemię w Opolu porażka po ostatniej chemii zostawili nas samych sobie szkoda gadać .Pozdrawiam.
poczytaj sobie o nim, myślę, że to powie samo za siebie. Pojechałam z mamą na konsultację do niego, z wieloma opiniami, że 'albo on pomoże albo nikt'. Bodajże pracuje właśnie w Gliwicach. Koszt wizyty prywatnej w Katowicach to niestety 250 zł, zdecyduj czy warto.
Decyzja należy do Ciebie, ja jestem ze śląska i początkowo chciałam wozić mamę do Gliwic no bo to przecież GLIWICE, ale po wielu rozmowach z osobami tam leczonymi stwierdziłam, że nie ma sensu. u mnie na miejscu jest onkolog, który przejął oddział w mieście, wcześniej pracował właśnie w Gliwicach więc ja nie miałam potrzeby jeżdżenia.
Olu czytałam ale chce poznać Twoją opinie jak Ty go odebrałaś co mówił czy był ciepły. Nie wiem czy znasz prof. Giebela Sebastiana on tez przyjmuje w Katowicach tam gdzie prof Wydmański i on jest naprawdę ciepłym konkretnym lekarzem jego mogę polecić co do leczenia chłoniaka. pozdrawiam.
jak dla mnie nie był ciepły, tylko mega poważny i zachowawczy. Ale wg mnie wiedzę posiada i potrafi racjonalnie wytłumaczyć. Nie jest to gość z którym bym poszła na piwo, ale wrażenie na mnie zrobił pozytywne pod względem konsultacji, pierwszym który się pofatygował do obejrzenia płytek z tomografów, nie tylko opisów, robił dokładny wywiad i szybko powiedział na czym sprawa stoi.
Dziękuje za odpowiedź może ktoś jeszcze podpowie mi co dalej robić pozdrawiam Olu.
[ Dodano: 2013-06-13, 13:21 ]
Witam wszystkich mam jeszcze prośbę gdyby ktoś mógł mi opisać objawy występujące u was lub waszych bliskich przed diagnozą byłabym wdzięczna . Pozdrawiam.
I ja wtrącę swoje "trzy grosze".
Mnie z chłoniaka dosłownie w ostatniej chwili odratowali w Katowicach na Raciborskiej. POLECAM!
Ja początkowo leczyłam się (diagnostyka) właśnie u prof. Wydmańskiego i nie jestem zadowolona
przykład : skierowanie na TK szyi i TK kl. piersiowej wypisane na jednym skierowaniu. W pracowni TK stwierdzono, że nie zrobią mi tego badania, bo każde wykonuje się inną techniką.
On też kierował, mnie na leczenie do szpitala w DG, gdzie później okazało się, że takiej chemii (ABVD) mi nie podadzą . Dwa miesiące w plecy. Jeden stopień zaawansowania wyżej
Ja mam dokładnie chłoniaka ziarniczego, czyli tzw. ziarnicę złośliwą.
Leczę się w Katowicach na Raciborskiej. W tej chwili uzyskałam tak jak to podano w opisach TK "znaczną regresję" czyli jest dobrze. Niestety wyjściowo miałam wysoki stopień zaawansowania i także w przypadku niedoleczenia/nawrotu będzie brany pod uwagę autoprzeszczep szpiku. Kiedyś nawet się zastanawiałam, że gdyby do niego miało dojść to czy wybrać hematologię w Katowicach, czy Gliwice
Trzymaj się cieplutko
Jesli mogę doradzić, to szukaj w innych miastach, nie nastawiaj się tak bardzo na Gliwice. Ktos już wyżej napisał, że to fabryka, co wizyta to inny lekarz, któremu trzeba tłumaczyć od początku o co chodzi. Może Katowice, albo Tarnowskie Góry>? Tam mają pododdział chemioterapii i świetnych specjalistów. Poszukaj, popytaj.
Dlaczego Gliwice bo mąż tam się leczy i opieka oki , znajomy miał wycięty cały żołądek i w Gliwicach miał naświetlanie i chemię i już ponad rok ma się dobrze gdzie indziej nie dawali szans bo właściwie przerzuty miał wszędzie ...więc dlatego Gliwice.Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-06-13, 21:54 ] Skoro dyskusja dot. miejsca leczenia, a nie samego procesu, wątek przenoszę do odpowiedniego działu.
[ Dodano: 2013-06-13, 22:20 ]
Tylko odpowiedziałam na pytanie , ale czekam na osoby które powiedzą ja przetrzymać naświetlanie i chemię . Czekam , proszę.
Darku na razie nie może po naświetlaniu i chemii będzie można zrobić ale to jeszcze odległy czas , czekam na konsultacje onkologiczną.Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-06-14, 11:09 ]
Witam , jestem umówiona na wizytę w zakładzie radioterapi w Gliwicach do prof. Wydmańskiego przyśpieszona wizyta i teraz nie wiem czy mam się rejestrować bezpośrednio u niego czy na dole w rejestracji pierwszorazowej , może ktoś wie proszę dać znać,pozdrawiam
[ Dodano: 2013-06-14, 15:17 ]
Proszę kto może mi powiedzieć ile może trwać naświetlanie i chemia przed operacją przełyku i czy to bardzo ciężko przeżyć ,,,jak jest napiszcie proszę.
Różnie to jest . W przypadku mojego Taty to miał chemię razem z naswietlaniem. Chemia to około 4 do 5 dni a naswietlanie miał 28 cykli . Po 5 naswietlaniach masz 2 dni przerwy . Naswietlanie nie jest ciezkie , niektórzy nazywaja to zartobliwie Solarium. a o Chemii poczytaj, jest tu na Forum wiele watkow
Wiem z chemią jest różnie np. mój mąż przechodził chemię spokojnie tylko stracił włosy po za tym wszystko było oki, ale co do naświetlania nie wiem słyszałam że w Gliwicach dają naświetlanie tylko w miejscach zmian nowotworowych tz. punktowe czy to prawda? pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum