Witajcie. Chemia chyba dziala. Przed pierwsza chemia marker 284 ( mialam wtedy katar, czy to moze wpłynąć jakos na wynik? ) A po pierwszej chemi jest 199. Czy to dobry spadek? Morfologia ok. Pozdrawiam:)
Witajcie
Dzis odebralam wynik morfologi i biale krwinki przy normie od 4 to ja mam 3.95..
Jak myslicie czy dopuszcza mnie do chemi? A jesli nawet to czy po 3 chemi nie spadna jeszcze bardziej?? Troche sie boje.4
Markery odbieram w poniedzialek.
Pozdrawiam
Niestety przy tym poziomie nic się nie podaje. Zapytaj na następnej wizycie lekarza bo mogą być różne kryteria, ale mnie się obiło o uszy że przy 1,5 jeszcze podają chemię. Czynniki wzrostu wdraża się poniżej 0,5, chyba że wystąpi gorączka. Zawsze najpierw próbują odłożyć chemię o 1-2 tyg żeby odbudowały się same bo to bezpieczniej. O ile dobrze pamiętam to masz tylko 3 chemie i potem operację. Wygląda że Ci wystarczy tych WBC i jeszcze zostanie mały zapasik Powodzenia
Witajcie
Odebrałam dziś wyniki markerów, po drugiej chemi ze 199 spadły do 60:) Bardzo sie ciesze. Mam nadzieje, ze teraz po 3 chemi markery tez ładnie spadną i operaacja sie uda:)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-03-19, 13:11 ]
Tak sie zastanawiam czy to cos znaczy ze te markery spadają, czy te zmiany w miednicy moga sie cofnąć?? Jakie jest wasze doswiadczenie. Tez tak nie dowierzam tym markerom bo zmiana jest zaawansowana miejscowo a markery bardzo pozno zaczeły narastac.
Pozdrawiam
Bo markery przeważnie sygnalizują rozsiew (z reguły wcześniej niż da się wykryć przerzuty). Dobrze że masz chemię przed operacją, działa na cały organizm. Chemia raczej spowoduje zniszczenie mikroprzerzutów, może trochę zmniejszyć zmianę, ale usunięcie zmiany to jednak chirurgia. Ten spadek markera bardzo dobrze rokuje. Trzymaj się
Ps piszę nie z doświadczenia, ale z literatury
hej
Moze uznacie, ze panikuje ale znow zaczyly sie mi dolegliwosci bolowe w okolicy pecherza, znowu aczyna mi sie odbijac po posilkach...Kurcze czy chemia moze przestac dzialac?
Przed 3 chemia marker juz spadl do 60. Czulam sie naprawde dobrze a teraz takie cos:(
W czwartek mam tomografie po ktorej podejma decyzje co dalej.
Pozdrawiam
Witajcie, odebrałam markery i juz tylko 39, miesiac temu 60.
Moje nowe TK z dzisiaj 5 kwietnia
W miednicy malej, przyodbytniczo i powyzej tylnej sciany pecherza moczowego w lacznosci ze sklepieniem pochwy po stronie lewej widoczne jest miekkotkankowenognisko wielkosci 2,5x1,- cechy regresji w porownaniu z badaniem poprzednim, o niereglarnych nieco polcyklicznych zarysach. Granice zmiany sa wybitnie nieostre. Cechy naciekania tka nki tluszczowej. Nie wykaazano ewidentnych metastatycznych wezlo chlonnych w obszarze objetym badaniem.
Czesci kostne bez zmian.
Poprzednie Tk miednicy z 18 styczna
TK MIEDNICY:
W miednicy malej przyodbytniczo i powyzej tylniej sciany pecherza moczowego lacznosci ze sklepieniem pochwy widoczne jest miekkotkankowe ognisko wielkosci 5,8x3 cm o nieregggularnych nieco policyklicznych zarysach- budzi podejrzenie miejscowej wznowy procesu npl. Granice zmiany sa wybitnie nieostre. Cechy naciekania tkanki gluszczowej wokol zmiany.
Esica wskazuje silne spastyczne obkurczenia z pogrubieniem scian i pojedynczymi uchylkami-nie mozna z cala pewnoscia wykluczyc naciekania na petli esicy.
Miekkotkankowa zmiana przyleg na krokim odcinku (1,6cm) do tylniej sciany pecherza moczowego, od gory- budzi podejrenie nacieku.
Nie wykaazano ewidentnych metastatycznych wezlo chlonnych w obszarze objetym badaniem.
Czesci kostne bez zmian.
Ciekawa jestem co lekarz postanowi. Troche mnie dziwi ze w dzisiejszym badaniu nic nie pisza o esicy?? Mam rozumiec ze teraz jest wszystko dobrze z ta esica?? jak myslicie?
Bardzo dobry wynik - wyraźna regresja w stosunku do okresu sprzed niemal trzech miesięcy.
Brak wzmianki o esicy może oznaczać, że tym razem badanie nie wykazało w niej widocznych zmian,
co może świadczyć o poprawie, ewentualnie o braku wykrycia takich zmian (być może mogły jakieś pozostać nie zauważone).
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Witajcie
Decyzja mojego lakrza jest taka aby kontynuowac chemie. Powiedzial, ze bardzo ładnie zmiana sie zmniejszyła. I dopiero pozniej ewentualna operacja. Pozdrawiam wszystkich!!!
[ Dodano: 2012-04-10, 14:59 ]
Dodam tez ze biore teraz zastrzyki na podniesienie leukcytow tevagrastin, miałam 2,2 .
Kolejna chemia w poniedzialek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum