Niestety z racji błędu na serwerze pokasowały się nam wcześniejsze załączniki i nie mamy do czego porównać wyników.
Wg opisu jest radiologicznie stabilizacja - także w sumie nie najgorzej, chociaż z racji niedodmy ciężko było radiologowi dokładnie zmierzyć zmianę.
Słuchajcie w poniedzialek Tata wyszedl po 5 chemii, czyli 1 seria II cyklu. Jest źle- nieustannie ma napady zimna i gorąca, nie wiem czym mogę mu zbijać gorączkę, co zrobić z kaszlem po przebudzeniu, która no tradycyjnie jest z krwią ale teraz jest jakiś bardziej męczący i trwający długo....
Kurcze tak strasznie uciekałam przed kontaktem z hospicjum, ale chyba już czas... ja tu już chyba nic nie poradzę
[ Dodano: 2013-06-05, 10:26 ]
Wyniki z ostatniego pobytu w szpitalu a po nich- skoki ciśnienia, nadmierna potliwosc i gorączka 38 a za godzinę 33, totalne zmęczenie .... masakra
Pamiętaj, że w hospicjum nie czekają na pacjenta, to pacjent czeka na miejsce w hospicjum.
Poproś lekarza o wypisanie skierowania, zarejestruj Tatę, może być kolejka.
Serdecznie pozdrawiam
_________________ Teresa
Mąż odszedł 19.09.2011 DRP
Nawet nie wiecie jak uciekałam od hasła hospicjum, jak bardzo starałam się oszukac samą siebie, że to nie teraz, że mamy czas a dziś? A dziś już wiem, że ja nie mam co myślec, ja muszę spiąc 4 litery i działac.
a czy tata dostał jakieś leki przeciwwymiotne? jeżeli są nudności to na pewno lekkostrawne posiłki, proponowałabym także mięte.
Anna-nas napisał/a:
co zrobić z kaszlem po przebudzeniu
mój tata zażywa leki przeciwkaszlowe - thiokodin dostępne w aptece bez recepty. Podawali mu w szpitalu jak był, w czasie chemioterapii więc myślę, że nie w Waszym przypadku także nie powinno być przeciwwskazań.
Jeżeli chodzi o hospicjum to także uważam że nie ma na co czekać. Bardzo pomocna jest taka opieka, samo to że lekarz obejrzy tatę raz na tydzień. Tata nie będzie musiał jeździć po przychodniach, ośrodkach, po recepty, bo wszystko będzie na miejscu. Zaoszczędzicie dużo sił i czasu, a dodatkowo otrzymacie profesjonalną pomoc, a także wsparcie psychologiczne.
dużo siły wam życzę
W załączniku wysyłama ktualne wyniki badań Taty, któremu zakończono leczenie szpitalne ok miesiąca temu i proszę o interpretację i ewentualne porady żywieniowe czy jakiekolwiek. Dziekuję z góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum