Witajcie, niestety jest coraz gorzej:( mam wyniki TK z 18 września tego roku, proszę powiedzcie jak jest źle? Pani onkolog powiedziała mi , że mamy się przygotować na najgorsze:( tata dostał skierowanie na konsultacje w sprawie radioterapii jak myślicie ma szanse? Poniżej jest aktualne TK:
TK klatki piersiowej - 18.09.2012
W porównaniu z badaniem poprzednim obecnie progresja w wielkości widocznych poprzednio zmian meta, obecnie największe zmainy w płucu prawym wielk. do 22 mm, w płucu lewym wielk. do 43 mm.
Niektóre ze zmian, w płucu prawym w segm. 2 oraz w płucu lewym w segm. 1/2 prawdopodobnie z rozpadem, z wytworzeniem wewnątrz jamy. Poza tym pojawiły się także poj. nowe zmiany wielkości do 7 mm. Nieco większy też obszar zmian naciekowych przy aorcie wstępującej po str. prawej, obecnie wielkość 30*22 mm.
Poza tym obraz narządów klatki piersiowej jak poprzednio. Narządy nadbrzusza dostępne badaniu (poza torbielami w nerkach) bez uchwytnych patologii.
Przebudowa sklerotyczna górnych kręgów piersiowych, nie można wykluczyć ew. meta.
TK głowy, badanie bez i po dożylnym podaniu śr. cieniującego:
Struktury mózgowia bez uchwytnych zmian ogniskowych. Układ komorowy symetryczny, bez przemieszczeń, nieposzerzony. Torbiel przegrody przezroczystej szer. 4 mm. Obszarów nieprawidłowego wzmocnienia nie stwierdza się. Kości podstawy i sklepienia czaszki bez zmian patologicznych.
Bardzo proszę o pomoc, ja jestem przerażona :( tata strasznie się zmienił ma popuchniętą twarz, czerwoną szyję, skórcze dłoni powracają, a od dwóch dni ma straszną chrypę czasami go nie słychać:( jakie to ciężkie:( a moja córcia u lekarza cały czas mówiła "dziadzia jest zdrowy nie potrzepuje syropków"
Jeszcze raz proszę o pomoc