_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Witaj Rafale. Przeczytałam cały Twój wątek. Merytorycznie nie pomogę, ale mocno zaciskam kciuki, żeby Twój pech już się skończył, a leczenie przyniosło poprawę. Trzymaj się chłopaku:)
Czy ta zmiana przesuwa sie w calosci wraz z rosnacym paznokciem czy stoi w miejscu?
Ciężko mi napisać bo zauważyłem ją zaledwie 2 dni temu ?
Nie ma nawet chyba 1 mm ale jestem niemalże pewien ,że nie miałem żadnego urazu w tej okolicy. Co robić w tej sytuacji wiem ,że bez pokazania lekarzowi się nie obejdzie .. będą to badać dermatoskopem czy od razu wycinać czy po prostu nic nie mówić i obserwować czy się nie zmienia/nie znika .. nie chcę siać paniki
Do lekarza pewnie najwczesniej w poniedzialek mozesz pojsc. Do tego czasu po prostu obserwuj. Jezeli cala zmiana przesuwa sie w strone krawedzi paznokcia to moze to tylko jakis maly krwiaczek. Jestes w trakcie leczenia i moze to jest powodem wystapienia tej zmiany ale lekarz musi to zobaczyc.
Hej. Wiem ,że minęło zaledwie pare dni ,ale dzisiaj zrobiłem zdjęcie tego "czegoś" i pporównując teraźniejszą fotkę do poprzedniej to zauważyłem ,że ta plamka się przesunęła ? Sami oceńcie ..
Troszkę pod innym kątem zrobiłeś zdjęcie i trudno ocenić...
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Pewno sie myle ale troche to wyglada na tym drugim zdjeciu jak " uszkodzenie mechaniczne". Widac tam taka ryse od tego miejsca az przez cala dlugosc paznokcia......oby to bylo to
Cześć. Jestem właśnie po wizycie u dermatologa zobaczył to przebarwienie na paznokciu stwierdził ,że to nie Grzybica.. Wypisał mi jakieś regenerum do paznokci i skrzypowite
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum