- Justyś, to samo piękno Egiptu, które mi było dane na żywo sfilmować i fotki wykonać - niech ci przyniesie szczęście - choć tylko na monitorze masz... ale masz już swojego...
[ Dodano: 2012-02-22, 17:59 ]
erin29 napisał/a:
Ja mam odpowiednie podejście - a czułość to ja potrafię okazywać oj jak potrafię
- przyglądnę się temu u Gazdy w maju...oj przyglądnę
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
A tak a propos kwitnienia kwiatków (doniczkowych). Kupiłam swój grudnik, który zaczął mnie marnieć okrutnie. Została mała lichawa łodyżka, i dałam mu szansę (tzn. pogroziłam palcem, że jeśli nie odbije, to się pożegnamy, czyt. wyląduje na śmietniku ). Przeczyłam co się dało, jak go pielęgnować. Czyniłam to i teraz kwitnie przepięknie.
Justyś - kwiatki wymagają odpowiedniego traktowania... należy też z nimi rozmawiać... delikatne głaskanie (bardzo to lubią i czują to - wierzysz mi, że to prawda?)...i tam gdzie choroba jest niestety umierają, więc u Ciebie wszystko jest wspaniale
[ Dodano: 2012-02-22, 18:45 ]
erin29 napisał/a:
Czekam z niecierpliwością
- wszyscy ( stara paczka) zmawiają się na jeden ponton - wytrzyma parcie?
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Justys jak dobrze widze to ten Twoj grudnik to chyba "wielkanocny" slicznie kwitna, mam podobnego do Twojego - ten sam kolorek i tez ma juz paki ale jest zdecydowanie mniejszy.
Tulipanki rowniez przesliczne hm uwielbiam je najbardziej ze wszytskich kwiatkow cietych
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
Justys jak dobrze widze to ten Twoj grudnik to chyba "wielkanocny" slicznie kwitna, mam podobnego do Twojego - ten sam kolorek i tez ma juz paki ale jest zdecydowanie mniejszy.
Justynko, mój grudnik to kaktus Bożego Narodzenia. Wielkanocny, wygląda trochę inaczej
Zdjęcia z książki o roślinkach
[ Dodano: 2012-02-22, 19:34 ]
Wielkanocny ma bardziej roztrzepane kwiaty. Dłuższe człony.
[ Dodano: 2012-02-22, 19:36 ]
[ Dodano: 2012-02-22, 19:36 ]
[ Dodano: 2012-02-22, 19:37 ]
Znów dwa razy mnie wyskoczyło
to zle widzialam na zamieszczonym zdjeciu bo wlasnie mi sie wydawaly dluzsze i nie tak "pekate" paki jak przy grudniku tylko wlasnie jak przy wielkanocnym, ale moze zle spojrzalam, ja mam wlasnie wielkanocnego i o dziwo juz kwitnie.
[ Dodano: 2012-02-22, 19:41 ]
faktycznie, teraz sie przyjrzalam "listki" ma typowe jak dla grudnika Bozego Narodzenia.
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
No tak...
Teraz już wiem za co dostawałem najcięższe baty od swojej szefowej gdy wracała z wakacji i sprawdzała zwartość parapetów, może to i prawda, że nie wytrzymają 3 tygodni bez wody...
Ciekawy jestem tylko dlaczego ja nigdy nie widziałem żadnych kwiatków (oprócz pelargonii) tylko same liście
Dobrze że nie hoduje tego na strychu i w piwnicy.
Szkoda, że teraz nigdy nie wyjeżdża, może pamiętałbym o podlewaniu, choć gadanie z kwiatkami... coś mi tu nie tego... pasuje
Cześć Justynko . Przepraszam, że nie dotrzymałam obietnicy, ale miałam kłopoty zdrowotne i epizod szpitalny, a potem nie miałam siły na nic . Właściwie nadal nie mam, więc mam nadzieję, że się nie obrazisz jak jeszcze poczekasz . A tak wogóle to cieszę się BAAAAAARDZO z twoich wyników . Wiedziałam, że tak będzie, bo wysłałam ci całą swoją moc . Az potem w szpitalu wylądowałam z powodu takiego nagłego wyładowania
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum