Maszynka do naświetleń dała ciała i nie chciała pracować.
Personel zamiast wygonić nas do domu tak jak w ubiegłym tygodniu... czekałem na zabieg od prawie południa do 19, całkiem niezła dniówka...
[ Dodano: 2012-02-13, 21:35 ]
o 19, 15 byłem już po zabiegu ale do domu mam 40 km autobusem...
[ Dodano: 2012-02-13, 21:37 ]
Nie jeżdżę samochodem, bo w okolicy szpitala nie ma parkingu ani miejsca na ulicy gdzie można stanąć... efekt jak na załączonym obrazku
[ Dodano: 2012-02-13, 21:39 ]
Najważniejsze że Twoje wyniki są zadowalające, to jest najważniejsza informacja dnia, nie ważne ze data taka... dyskusyjna
Zawsze twierdziłem że nie jestem przesądny, ale jak dobrze się przyjrzeć moim zachowaniom...to już nie jest to takie jednoznaczne...
Ale tak to już bywa z dyskusyjnymi sprawami
[ Dodano: 2012-02-13, 21:54 ]
Myślę że zweryfikuję swoje sądy na ten temat po dniu dzisiejszym
„Czasami życie uderza Cię w głowę cegłą. Nie trać wiary. (…)”
„Nie uda Ci się połączyć kropek patrząc w przyszłość, możesz je połączyć patrząc w przeszłość. Musisz więc zaufać, że kropki jakoś się połączą w Twojej przyszłości. Musisz w coś wierzyć, w swój instynkt, przeznaczenie, życie, karmę, cokolwiek. Wiara, że kropki jakoś później się połączą da Ci pewność siebie podążaniu za swoim sercem nawet jeśli poprowadzi Cię to poza dobrze przetarty szlak.”
„Pamięć o tym, że wkrótce umrę jest najważniejszym narzędziem jakiekolwiek napotkałem ułatwiającym podjęciem wielkich decyzji w moim życiu. Ponieważ prawie wszystko, wszystkie zewnętrzne, oczekiwania, cała, cały strach przed wstydem czy porażką. Te rzeczy po prostu znikają w obliczu śmierci, pozostawiając pytanie co jest naprawdę ważne. Nie ma powodu by nie podążać za głosem serca.”
„Wasz czas jest ograniczony, nie zmarnujcie go na życiu cudzym życiem. Nie pozwólcie umieścić się przez dogmat, który istniej jako rezultat myślenia innych ludzi. Nie pozwólcie by hałas opinii innych ludzi zagłuszał Wasz wewnętrzny głos.
Miejcie odwagę iść za głosem serca i podążać za swoją intuicją. One jakoś już wiedzą kim naprawdę chcesz się stać. Wszystko inne jest drugorzędne”
I jak powiedział Prymas S. Wyszyński:
„Wiara w słuszność celu daje wielką odwagę”
[ Dodano: 2012-02-13, 22:47 ]
Jak widać 13 to taka sama data jak i inna.
[ Dodano: 2012-02-14, 09:58 ]
Miłość nie jedno ma imię – Pierre La Mure
W Walentynki jest kolejna okazja, aby ogromnie podziękować Wam tu wszystkim na tym forum za to, że mnie wspieracie, rozumienie, pomagacie, wnosicie radość, za obecność w moim życiu, za życzliwość, serdeczność jaką mnie okazujecie.
[ Dodano: 2012-02-14, 13:00 ]
Może jeszcze zamieszczę taki cytat:
"Nigdy nie jest za późno, by po raz pierwszy doświadczyć miłości. Naucz się kochać. Niewiele osób potrafi to robić. Wszyscy ludzie wiedzą, że miłość jest potrzebna, wiedzą że bez miłości życie pozbawione jest znaczenia, nie wiedzą jednak, w jaki sposób kochać. (...) Mieszają oni miłość z wieloma innymi stanami, jak zazdrość, złość, nienawiść, chęć posiadania, dominacja, egocentryzm. Wszystkie te trujące uczucia niszczą nektar miłości.” - Chandra M. Jain
[ Dodano: 2012-02-14, 13:02 ]
Znalezione na FB:
„Thanks to those who hated me, they made me a stronger person. Thanks to those who LOVED me, they made my HEART bigger. Thanks to those who were worried about me, they let me know that they CARED about me. Thanks to those who LEFT me, they made me realize that nothing LASTS forever. Thanks to those who entered my life and never left, they made me know who I am.”
(moje wolne tłumaczenie na polski) Dziękuję tym, którzy nienawidzą mnie, oni powodują, że jestem silniejszą osobą. Dziękuję tym, którzy mnie kochają, oni powodują, że mam większe serce. Dziękuję tym, którzy martwią się o mnie, oni dają mi pewność, że ktoś martwi się o mnie. Dziękuję tym, którzy zostawili mnie, dzięki nim wiem, że nic nie jest dane raz na zawsze. Dziękuję tym wszystkim, którzy byli, są w moim w życiu, dzięki nim wiem, kim jestem i jestem tym kim jestem.
Bardzo trudno jest podziękować osobom, którzy wyrządzili nam krzywdy, dowalili nam w życiu tak że padliśmy na glebę i ciężko było się podnieść. Ale fakt faktem, dzięki tym osobom jestem silniejsza.
Gdy oni mnie w dół, ja do góry. Na zasadzie: ja jeszcze pokażę. Nie było lekko. Ale … no, … cholernie trudno przechodzi przez gardło, ale k… DZIĘKUJĘ!!!
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
cholernie trudno przechodzi przez gardło, ale k… DZIĘKUJĘ!!!
Po takich słowach poznaje się wielkość ...
[ Dodano: 2012-02-14, 21:34 ]
...nikt nie chce umrzeć,
Nawet ludzie, którzy chcą iść do nieba, nie chcą umrzeć aby tam się dostać...
Ja wybrałem z wypowiedzi Jobsa, ten cytat.
Może na zasadzie przekory, może po prostu dlatego że lubię ten rodzaj humoru
Pozdrawiam
...nikt nie chce umrzeć,
Nawet ludzie, którzy chcą iść do nieba, nie chcą umrzeć aby tam się dostać...
Ale to jest prawda, ... ja też nie chcę umrzeć ... wiem, że kiedyś to nastąpi, ale nie teraz ...
I myślę, że w żadnym wieku (np. mając 80 lat) też się nie chce umrzeć. Jakoś taka szkoda, że nie będzie się dalej uczestniczyć w tym wszystkim w czym się żyje.
[ Dodano: 2012-02-14, 22:07 ]
JustynaS1975 napisał/a:
Ponieważ prawie wszystko, wszystkie zewnętrzne, oczekiwania, cała, cały strach przed wstydem czy porażką. Te rzeczy po prostu znikają w obliczu śmierci, pozostawiając pytanie co jest naprawdę ważne.
Ja bardzo dobrze pamiętam, jak bardzo odczułam to po otrzymaniu diagnozy. Otrzymałam informację, że jest podejrzenie białaczki, po myśli: jak to ja w tym wieku, taka młoda (33 lata) , w następnej minucie była myśl podobna do tej, którą zacytowałam.
Wszystko co wydawało się ważne, okazało się nieważne. Po prostu wszystko znikło, znikły zmartwienia, które wydawały się przysłowiową sprawą życia i śmierci. Znikło w sekundę.
Ta myśl uderzyła mnie jak obuchem w głowę.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum