Najprawdopodobniej zawodzi, wątroba mimo braków przerzutów nie radzi sobie, odmawia posłuszeństwa, amoniak świadczy o niewydolności wątroby.
marben, jest bardzo źle, może być różnie, bardzo mi przykro.
'
Trzymaj się
Jest bardzo ciezko..
a jak myslicie czy to guz mógł się tak rozrosnac ze proteza metalowa po tygodniu nie daje już rady ? A skąd może być ta krew? Wątrobę mogła uszkodzić zoltaczka mechaniczna ?
a jak myslicie czy to guz mógł się tak rozrosnac ze proteza metalowa po tygodniu nie daje już rady ?
Czy guz urósł nie wiem ale jest to raczej wynik postępu choroby i przychodzi taki moment, że protezowanie już nie spełnia swojej funkcji.
marben napisał/a:
A skąd może być ta krew?
Cytat:
DOLEGLIOWOŚCI ŻÓŁĄDKOWO-JELITOWE – objawy raka trzustki mogą wiązać się z naciekaniem przez guz dwunastnicy lub okolicy odźwiernika. W takim przypadku symptomami raka trzustki będą wymioty i nudności. Możliwe są zmiany w częstotliwości oddawana stolca oraz stolce tłuszczowe. Objawy te rzadko występują na wczesnym etapie choroby nowotworowej trzustki. Przy zaawansowanym guzie trzustki może pojawićsię krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego jako konsekwencja naciekania dwunastnicy lub zakrzepicy żtł układu wrotnego i żylaków przełyku.
W efekcie żółtaczki mechanicznej nie obserwujemy ani nieprawidłowości w pracy wątroby, ani zaburzeń związanych z rozpadem czerwonych krwinek............................W rezultacie żółć nie może prawidłowo spływać do dwunastnicy. Ten rodzaj żółtaczki może doprowadzić do żółciowej marskości wątroby.
marben, niestety, znam te objawy plucia ciemną substancją (krwią)... Tak jak pisze marzena, jest to wynik zaawansowania choroby. Niestety, jest ona bardzo zaawansowana.
Bardzo mi przykro, nie wiem co Ci napisać... Myślami jestem z Tobą.
a słyszałaś o nano-knife? nie chcę nic namieszać, bo się nie znam, ani nie mam pojęcia, czy w obecnym stanie Twojej Mamy wchodzi to w grę, ani jaka jest skuteczność.
Może ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów mnie poprawi. Ale uznałam, że lepiej napisać, niż nie. Zresztą, skoro jesteś na tym forum, to bardzo możliwe, że kojarzysz metodę.
O nano knife pytaliśmy lekarza w listopadzie, jednak żeby móc w ogóle spróbować nano-knife trzeba zacząć chemioterapię, mieć choć 1-2 cykle. Nam nie było dane zacząć chemioterapii..
w takim razie przepraszam za niepotrzebne zamieszanie
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2017-01-16, 17:14 ] Agnieszko nic nie namieszałaś, każdy chce na forum pomóc i coś podpowiedzieć, nie masz za co przepraszać, chciałaś dobrze to na pewno.
marben, wielkie wyrazy współczucia... Trudno coś powiedzieć sensownego w takiej chwili.
Nie chciałem Ci tego wcześniej pisać, ale mój ojczym pluł tą ciemną krwią dwie godziny przed śmiercią...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum