Czytając wszystkie wypowiedzi na temat naszego Forum, opinii jak Forum bardzo pomaga, ile znaczy dla każdego z nas... zadziwia jak bardzo mało osób zastanawia się nad kosztami utrzymania tego Forum i Fundacji DSS.
A przecie te koszty muszą być naprawdę wysokie.
Koszty samego serwera niekiedy bezsensownie obciążanego wszelkiego rodzaju informacjami zupełnie zbędnymi, a jednak utrzymywanymi w pamięci serwera obciążają koszt utrzymania tego urządzenia.
Koszty administracyjne, bo przecież musi być zapłacone czesne za lokal, wyposażenie, komputery, telefony... nie wspominam o takim drobiazgu jak praca Administracji i Moderatorów też zasługuje na choćby minimalne wynagrodzenie, nie tylko w postaci satysfakcji za udzieloną pomoc merytoryczną i fachową.... rachunki musimy płacić wszyscy, a życie niestety kosztuje i to co raz więcej.
Z tego co jest mi na ten temat wiadomo, praktycznie kosztami utrzymania naszego Forum są obciążeni właśnie Oni Ci którzy pomagają nam każdego dnia, utrzymują nasze Forum przy życiu pracując i finansując całą Fundację.
A wiadomo, że to nie są koszty małe.
Każda Fundacja funkcjonuje dzięki funduszom przekazywanym przez sponsorów, darczyńców, firmy i osoby prywatne...
Myślę, że my, jako uczestnicy tego Forum trochę za mało angażujemy się w koszt utrzymania i funkcjonowania naszego Forum.
Jest kilka osób deklarujących swoje wsparcie i rzeczywiście przesyła symboliczne 10, lub 20 zł na konto Fundacji a przecie czerpiemy z tego korzyści wszyscy, korzyści niewspółmierne do wartości jednej paczki papierosów miesięcznie, a wystarczy tak jak napisał MarkMoże wystarczy złożyć zlecenie stałe i ... nie chwalić się, bo czym
A będzie stać DSS na opłacenie lepszego serwera aby strony Forum otwierały się bez żadnych oporów, a może w momencie gdy Fundacja będzie miała więcej środków finansowych będzie mogła pomóc większej ilości osób potrzebujących wsparcia.
Myślę, że sprawa jest naprawdę ważna i warta zastanowienia dla każdego z nas, wierzę, że dzięki naszemu skromnemu wsparciu na zasadzie stałego zlecenia raz w miesiącu spowoduje że sytuacja finansowa pozwoli na rozszerzenie zakresu działalności, a nam Forumowiczom da choć namiastkę spłaty naszego długu w stosunku do Forum, które robi dla nas naprawdę bardzo dużo.
Oczywiście, że mam świadomość, że większość z nas ma określone problemy finansowe, że w momencie zachorowania, odejścia od pracy zawodowej status finansowy naszych rodzin uległ znacznemu pogorszeniu, m ale wiem też że dobrowolne opodatkowanie się kwotą 10 zł miesięcznie... jest zaakceptować każdy budżet domowy.
Dlatego apeluję do każdego o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam serdecznie i wierzę że odpowiecie pozytywnie w tej sprawie.
Dziękuję
[ Dodano: 2012-08-22, 19:19 ]
FUNDACJA ONKOLOGICZNA DUM SPIRO-SPERO
z siedzibą w Gdańsku
Może wystarczy złożyć zlecenie stałe i ... nie chwalić się, bo czym
Mark Oczywiście, że wystarczy to zrobić i nie chwalić się, bo ... bo czym (?)
"Chwalę się" nie dlatego, bo chcę pokazać, że ja też mogę ale dlatego aby po prostu odświeżyć temat, tak aby ktoś nowy, chętny mógł też na Niego trafić
I mnie się zdarzyło raz czy dwa zapomnieć o wątku .
Przypomniałam sobie dopiero jak został "odświeżony" i od razu zabrałam się za nadrabianie zaległości ...
Dlatego też uważam, że takie "chwalenie się" jest jak najbardziej wskazane
Roman
Czytając Twój post chciałam zacytować kilka Twoich zdań aby się pod nimi podpisać ale kiedy doczytałam do końca doszłam do wniosku, że musiałabym zacytować cały post Nic dodać, nic ująć ...
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Przypomnieć to nie przestępstwo.
Nie wszyscy mają możliwości przelewów stałych, więc dobrze jest jeżeli jedni motywują kolejnych formuowiczów
Nic na siłę
Ktoś może pomyśleć, że co to jest 10 zł dla takiej Fundacji, przecież to na nic nie wystarczy...
Ale wystarczy spojrzeć na ilość zarejestrowanych osób... Niech połowa z nich wpłaci owe 10 zł, to zebrana kwota pozwoli otworzyć kolejne drzwi...
Nie masz "dychy"? Przelej "piątkę" Nikt nie będzie Ci wyliczał... :D
_________________ "Pomyśl Choć Przez Chwilę, Podaruj Uśmiech Swój
Tym, Których Napotkałeś Na Jawie I Wśród Snów..."
Ulala. Był post i zniknął. Bez słowa wyjaśnienia (choć phpBB potrafi wysłać informację o usunięciu postu sam z siebie) .
O ile "trakcie" jest OK, to "po", poza dołującymi i nic niewnoszącymi kwiatkami (a to tylko inna forma ekspresji standardowych świeczek), smutno to wygląda :(
Mam prośbę... to wątek założony w jednej intencji. Jeśli ktoś chce organizować prywatne krucjaty, uprawiać demagogię, pisać dołujące i nic nie wnoszące posty - na to miejsce jest w hyde parku. Tam każdy może postawić swoją skrzynkę z której głosił będzie jedynie słuszną rację.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Ulala. Był post i zniknął. Bez słowa wyjaśnienia (choć phpBB potrafi wysłać informację o usunięciu postu sam z siebie) .
O ile "trakcie" jest OK, to "po", poza dołującymi i nic niewnoszącymi kwiatkami (a to tylko inna forma ekspresji standardowych świeczek), smutno to wygląda :(
Dziękuję, pozdrawiam, spadam.
A moja, jak do tej pory myślałem, wystarczająca inteligencja nie jest w stanie ogarnąć tego wpisu :D
Być może za malutki jestem na to
_________________ "Pomyśl Choć Przez Chwilę, Podaruj Uśmiech Swój
Tym, Których Napotkałeś Na Jawie I Wśród Snów..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum