zalamana555 - taki wielki smutek stanął na Waszej drodze w tak młodym wieku, tak bardzo życzę Wam siły i wytrwałości w tragicznych chwilach, trwaj przy siostrze i wspieraj Ją swoją dobrocią, ona bardzo Cię potrzebuje, zrób wszystko aby nie cierpiała.
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
Witaj, przeczytałam w weekend całą historię Waszej walki. Jesteście wielkie. Wspieracie się, kochacie. To wielka wartość. I Nikt nie ma prawa mieć do Ciebie pretensji o to, że nie rzucasz wszystkiego i nie jedziesz zamieszkać z siostrą. Myślę, że robisz dla niej wszystko co tylko możliwe i jesteś bardzo dzielna. Jeśli możesz napisz co u siostry? Pozdrawiam Was i życzę siły oraz wytrwałości. Choć tego Wam nie brakuje.
_________________ Tata NDRP - walczył dzielnie od lutego 2013 do 23 września 2014.
Kochani dziękuje Wam, że o nas myślicie.
Zaglądam tu codziennie ale wybaczcie nie zawsze piszę.
Nie zawsze mam siłę.
Jednak bardzo doceniam, że jesteście.
Zmiana w głowie nie urosła więc jest duża szansa, że to nie przerzut.
Siostra ma mutacje BRAF więc Zelboraf wchodzi w grę.
Niestety ostatnio bolą ją kości więc bardzo się boimy, że tam pojawiły się przerzuty.
Tyle wiem na teraz. Wieczorem dowiem się więcej.
Napiszę Wam co i jak.
Siostra bardzo chce żyć, nie może się z tym wszystkim pogodzić.
Ja załatwiam z wyprzedzeniem wszystkie sprawy w pracy, żeby w razie potrzeby być z nią.
[ Dodano: 2013-03-26, 18:53 ]
Jestem po rozmowie z siostrą.
W czwartek będzie miała mrt narządów wewnętrznych oraz pet ct płuc.
Kości nie zbadają.
Wyniki 4 kwietnia.
Czy jest jakiś marker potwierdzający przerzuty do kości?
Kochanie nie jestem specjalistą ale nie ma takich markerów,które moga jednoznacznie rozpoznać przerzuty do kości.Można okreslić poziom wapnia w surowicy wraz z albuminą-nadmiar może świadczyć o przerzutach do kości ale tez i o innych chorobach.Określenie fosfatazy zasadowej w surowicy krwi-podwyższone też może świadczyć o przerzutach ale i o innych chorobach.Wydaje mi się,że najbardziej wiarygodne jest badanie radiologiczne i scyntygrafia.RTG kręgosłupa wykrywa zmiany powyżej 1 cm.Scyntygrafia wykrywa przerzut po zniszczeniu 5-15% struktury beleczkowej,więc może wykazać wiele wcześniej zmiany nowotworowe.Pewnie niedługo odpowiedzą ci specjaliści,którzy naprawdę się na tym znają.Nie myśl o najgorszym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum