Walcz, walcz, walcz nie poddawaj się!
Każdy przypadek choróbska zwanego czerniak jest indywidualny-inny. Zdrowienie też ma to do siebie. Nigdy nie przyjmuj tego co przeczytasz, usłyszysz bezkrytycznie do swojego przypadku!
Jeśli możesz zasięgnąć informacji z niejednego źródła tak czyń.
Wyrzucają przez drzwi, wchodź przez lufcik.
Walcz nie odpuszczaj zgodnie z mottem Tego Forum.
Pozdrawiam.
Chcialm Ci jeszcze powiedziec ,ze ja po wizycie kontrolnej dostaje zaswiadczenie od profesora dla lekarza rodzinnego ,w ktorym pisze ,ze pozostaje pod opieka poradni onkologicznej i jakie badania mam wykonywac w zakresie diagnostyki.Tak ,wiec ze skierowaniami na badania nie mam problemu.
Dziękuje Wam bardzo za wsparcie i cenne rady. Jestem człowiekiem,który nie potrafi walczyć o swoje. Niestety. Myslę, że wyniosłam to z domu rodzinnego, gdzie nigdy nikt we mnie nie wierzył, nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że użalaniem się nad sobą próbuje wzbudzić czyjeś współczucie, ot taka chwila refleksji... ostatnio często mi sie to zdarza.
Tak jak pisałam, jadę w czwartek do CO i poprosze o zmianę lekarza. Dziękuję WAM, że jesteście
izabelaw1, bardzo dobrze, że podjęłaś decyzję o zmianie lekarza. Najlepiej znaleźć takiego, przy którym będziesz czuła się otoczona opieką i bezpieczna - to znacząco zwiększa komfort psychiczny zdrowienia
Pozdrawiam ciepło
Jestem człowiekiem,który nie potrafi walczyć o swoje.
To może właśnie dostałaś ten czas żeby się tego nauczyć? Wiem po sobie, że choroba potrafi bardzo szybko zmienić człowieka i mobilizuje do działania. Życie jest skarbem i należy je chronić wszelkimi sposobami
Jestem po wszystkich badaniach:RTG płuc,USG jamy brzusznej,kew,wszystko ok
Czekam na wyniki RM głowy,ale również wierzę,że będą dobre.Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco mimo,że za oknami rzęsista ulewa(przynajmniej u mnie w Warszawie )
Jestem po wszystkich badaniach:RTG płuc,USG jamy brzusznej,kew,wszystko ok
Czekam na wyniki RM głowy,ale również wierzę,że będą dobre.Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco mimo,że za oknami rzęsista ulewa(przynajmniej u mnie w Warszawie )
No to super:) przynajmniej odejdzie Ci trochę stresów... Dbaj o swoje dzieciątko, bo to jest największa radość
Odebrałam dzisiaj wynik MRI głowy,wszystko ok,zastanawia mnie tylko ten opis:Polipowate zgrubienia śluzówki i płyn wypełniają całą wysokość prawej zatoki szczękowej.Czy mógłby mi Ktoś pomóc w interpretacji?Z góry bardzo dziękuję.
Witam kochani,jestem po kolejnej wizycie kontrolnej i muszę przyznać,że jestem w szoku!!!Nastawiłam się na kolejną walkę o skierowania i oschłego pana doktora.Wzięłam męża,żeby nie zapomnieć wypytać o wszystko i ze stoickim spokojem weszłam do gabinetu.Pierwszego szoku doznałam tuż po zamknięciu za sobą drzwi.Pan doktor szeroko się uśmiechnął,rzucił jakiś żarcik na przywitanie,obejrzał wszystkie badania i czekał na moje pytania.Poprosiłam więc o możliwość zrobienia ksero mojego wyniku histopatologicznego(tego potwierdzającego czerniaka,po ponownym przebadaniu).Zaznaczyłam,że interesuje mnie mój IM,bo perwszy wynik po odebraniu z Niekłańskiej był bardzo skromny.Pan doktor wyjął mój wynik po czym powiedział,że po zbadaniu moich bloczków odbyła się konsultacja lekarska gdyż moje znamię było"na wyrost podciągnięte pod czerniaka"(słowa lekarza).Może przepiszę mój wynik.
Wynik konsultacyjny:Rozrost melanocytarny z komórek epitelioidnych,symetryczny,złożony,komponent naskórkowy głównie w postaci gniazd z efektem obkurczenia.Nieliczne komórki szerzące się pagetoidnie.Komponent skórny w postaci drobnych gniazd,bez zauważalnej aktywności mitotycznej w głębokiej części zmiany.Widoczne cechy"dojrzewania"- w głębi zmiany komórki są nieco mniejsze i tworzą coraz mniejsze gniazda.Obraz mikroskopowy przemawia w mojej ocenie za ZNAMIENIEM SPITZ NAEVUS.Wskazana jest korelacja z obrazem klinicznym(długość trwania i dynamika rozwoju zmiany).Margines boczny 0,1 cm,w głębi-0,2 cm.Oto cały opis.Właśnie wpadłam do domu i czytam,że znamię spitz to nie czerniak
Bardzo proszę o pomoc w intepretacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum