To o czym rozmawiałem telefonicznie z Basią (Berta) mogłem, dzięki waszemu adresowi obejrzeć przez www. Da się a reklamy na wstępie to dziś marketingowy standard...
Madziu (Dum Spiro-Spero); wielkie dzięki i szacunek za to co robisz dla Basi i dla nas wszystkich Onkologicznych...
Basiu; leżysz sobie, kiwasz nóżka i rozmawiasz miło z Madzią... Tobie to dobrze... trzymaj się ciepło Kochana nasza...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale dzisiaj w wieczornych Wydarzeniach na Polsacie chyba mi nasza DSS, mignęła?
Jak zwykle w ważnej sprawie, chylę czoła.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-01-02, 20:56 ] Nie ma powodu, by Cię poprawiać: nie mylisz się.
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
była przez kilka sekund, oglądałam wiadomości i jakie jest przykre że zabierają ludziom możliwość leczenia bólu, jakby ich tak bolało to może myśleli by inaczej, to taka znieczulica:(
A oto i ten materiał (Wydarzenia, wyd. główne - wieczorne, z dn. piątek, 16.11.2012).
W materiale zobaczycie m.in.:
1. mamę jednej z naszych Forumowiczek,
2. naszą Forumowiczkę
3. mnie (gdzieś tam mignęłam).
dopiero teraz zobaczyłam - DSS -dziękuję pięknie. Jesteś Wielka
Basiu - tak bardzo chciałam Cię poznać na zlocie - jednak nie dojechałam. Fajnie , że Cię zobaczyłam i usłyszałam a w realu spotkamy się na następnym zlocie.
A oto i ten materiał w wieczornych Wydarzeniach, z dn. 02.01.2013 r. :
Temat poruszono w Wydarzeniach w związku z artykułem, który w tym samym dniu rano ukazał się w Gazecie Polskiej-Codziennie.
Materiał do tego artykułu przygotowała nasza fundacja.
*Proszę kliknąć na obrazek a następnie na "krzyżyk" w prawym dolnym rogu tego obrazka - to pozwala wyświetlić artykuł w takim rozmiarze, że można go wygodnie przeczytać.
"Echo" w/w artykułu pokazało się również m.in. na portalach:
To nie koniec. Kilka znanych i aktywnych fundacji onkologicznych (w tym Polska Koalicja Organizacji Pacjentów Onkologicznych) napisało w sprawie listy otwarte - do Prezydenta RP oraz Ministra Zdrowia. Najpóźniej w poniedziałek listy zostaną opublikowane na stronach www fundacji, które podjęły w/w inicjatywę (jesteśmy oczywiście wśród nich).
Planowane są również inne działania w sprawie.
Nie wiem czy to co się zdarzyło w CO-I i co mnie osobiście (mówiąc niezbyt elegancko, ale wciąż możliwie grzecznie) zmroziło - jest do odwrócenia. W całości na pewno nie.
Jednak po tak długim czasie owocnej współpracy (w zakresie opieki p/bólowej nad Wami - podopiecznymi naszej fundacji) z lekarzami, którzy w Instytucie z mozołem zbudowali nową jakość leczenia bólu trudno milczeć nad tym, że jakość tę jednym ruchem przekreślono.
Ponadto w ogóle o problemach w naszym kraju związanych z nieprawidłowym leczeniem bólu nowotworowego oraz źle zorganizowaną i fatalnie opłacaną opieką paliatywną trzeba zacząć głośno mówić. A prócz mówienia spróbować coś z tym fantem zrobić.
DSS jesteś wielka dzięki za to co robicie razem z fundacją. Moja mama zapytana czego boi się najbardziej, powiedziała: "Ja nie boję się śmierci, tylko bólu, boję się że nie będę mogła znieść takiego silnego bólu, do wszystkiego innego można przywyknąć". Także dla pacjentów onkologicznych to właśnie ten ból jest największym obciążeniem. Jeszcze raz dziękuję za poruszenie tej ważnej kwestii.
Pozdrawiam
Małgosia
_________________ [*] śpij spokojnie kochana moja (27.09.2015)
o czymś takim powinni trąbić ale w radiu na stronach internetowych cisza, ludzie potrafią się skrzyknąć (chociażby na fb)w sprawie akta a tu cierpienie tylu ludzi i cisza. barbarzyństwo. !!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum