Magda, mam również córkę o tym imieniu, również zainteresowania jej biegną w tym kierunku, oby tylko doszły do tego etapu co Twoje.
Ja jestem zdania, oprócz oczywiście podziwu jaki wniosłaś na tym spotkaniu, uważam tak samo.
Mimo wszystkich przeszkód, różnych sytuacji życiowych, prawda i szczerość jest najważniejsza. Zawsze można ominąć tzw' procedury', ale miłość, i przede wszystkim dobry kontakt z pacjentem, są ważniejsze w tej sytuacji niż cokolwiek innego.
Przede wszystkim szczerość, i to by pacjent miał wybór, a nie zalecenie lekarza....tak ma być! Wielu pacjentów onkologicznych, żyje jak za czasów....nie powiem, tak są traktowani, a że bezsilni, to i ufni. Lekarz powinien z pacjentem rozmawiać, rozmawiać szczerze i przedstawić Mu ewentuakne możliwości leczenia. Tylko współpraca jest najważniejsza, o czym cały czas i ja piszę. WSPÓŁPRACA!...bez tego będzie ciężko odnieść dobre rezultaty.
_________________ Przykro, że daje się osty...nie myśląc :(
W kwartalniku wydawanym przez Centrum Onkologii Oddział w Bydgoszczy "FOCUS CO" ukazał się wywiad ze mną.
Kwartalnik "wrzesień 2012" poniżej (w/w wywiad na str. 32):
Zobaczcie sobie, parę znajomych osób się pojawiło w wywiadzie
[ Komentarz dodany przez Moderatora: DumSpiro-Spero: 2012-11-19, 12:51 ] Niestety odtworzenie materiału jest kłopotliwe (wymaga instalacji programu Ipla).
Zamieszczę tu wkrótce link, za pomocą którego będzie można bez problemu obejrzeć piątkowe Wydarzenia /Polsat/ (tj. materiał, w którym się pojawiliśmy).
_________________ Znajdziesz mnie też na
Facebook!
[ Komentarz dodany przez Moderatora: DumSpiro-Spero: 2012-11-19, 12:51 ]
Niestety odtworzenie materiału jest kłopotliwe (wymaga instalacji programu Ipla).
Obejrzenia reklam... Ale się da!
To ja teraz mam znajomych z telewizora!
Basia, machałam Ci, "widziałaś"?
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum