Przez to forum staliśmy się prawie rodziną, Romek pomógł wielu z nas, dla mnie był wyjątkową podporą, miło się z nim pisało, miło go czytało, czytałam jego posty i bloga mojej mamie, by pokazać jej jak walczyć, jak znaleźć siłę... płakała. Romek śnił mi się często, nawet w snach wspierał. Nie dane mi było poznać go osobiście, ale bardzo mi go tutaj brakuje. Nie umiem także poradzić sobie z myślą, że coś się skończyło...
_________________ Marta82
Kocham Cię mamusiu: 20.03.1947 - 15.01.2013 r.
"Znowu podszywam się pod tatkę (Ania), ale mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe....".
Aniu, tu jest miejsce, które swoja obecnością i wpisami stworzył Twój Tatuś, nasz Przyjaciel Roman. Będzie nam niezmiernie miło jeśli będziesz wraz z Mamusią Renią tu z nami nadal, w miejscu, które mam nadzieje będzie Wam przynosiło choć odrobine ukojenia. Dlatego nie zapraszamy ale prosimy bądżcie tu z nami...
Ps. Dziękując jeszcze raz Reniu za wczorajszy telefon i tak jak sobie tego życzyłaś, przekazuję Twoje podziękowania dla Madzi za nieocenioną pomoc, Asi z mężem, którzy uczestniczyli w ostatniej drodze i wszystkim, którzy wspierali Romusia i Was w tym trudnym okresie...
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Byłeś pierwszą osobą, która tłumaczyła mi, pocieszała i uczyła cierpliwości, gdy zwróciłam się o pomoc na forum...bardzo Ci za to dziękuję!! byłeś niezwykle mądrym i empatycznym człowiekiem...żegnaj Romku!!
Poznałam Romka na blogu. Niósł nam, czytelnikom, nie tylko niesamowitą mądrość, ale również zrozumienie i pomoc, mimo, że to tak naprawdę on tej pomocy potrzebował. Cenię go za to niezmiernie. I dziękuję....Dziękuję Romku, za każde słowo. Wracam do bloga codziennie, mimo, że już nie napiszesz. Wracam, bo zamknąłeś tam część samego siebie, nieuchwytną, wieczną. tam wciąż żyjesz. Wiem też Romku, że spoglądasz na nas nie cierpiąc i się do nas uśmiechasz. Mówisz, kochajcie życie, jak ja je kochałem......
_________________ Omnia tempus habent
Mamcia 03.07.1955 - 14.12.2015
Romku, kiedy moja mama zachorowała, często mi pomagałeś, swą radą i ciepłym słowem. Teraz Ciebie już nie ma, ale mam do Ciebie prośbę. Moja mama też odchodzi, gaśnie, proszę Cię, czekaj tam na nią po drugiej stronie, zaopiekuj się nią, bo na pewno się boi i będzie się martwić, że nie dam sobie rady. Zaopiekuj się nią i uspokój proszę. Za miesiąc urodzi się jej pierwszy, wymarzony wnuk, niestety ona już go nie zobaczy, czuję to...Powiedz jej, że nigdy jej nie zapomnę, powiedz, że kocham najbardziej na świecie. Bądź jej przyjacielem tam, tak jak tutaj byłeś moim...
_________________ Marta82
Kocham Cię mamusiu: 20.03.1947 - 15.01.2013 r.
Roman kiedyś napisał to na swoim blogu, teraz ja ślę to do Ciebie Romku i jego rodziny:
-A co jeżeli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
Nic wielkiego - zapewnił Puchatek. -Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika.
Poznałam Romka i Jego Wspaniałą Rodzinę. Wiedziałam, że jest chory. Jego charyzma, temperament sprawiały, że NIKT nie podejrzewał, że Go zabraknie. Każdy, ale nie Romek. To był WSPANIAŁY CZŁOWIEK. Romku...
Dopiero doczytałam
Tak bardzo mi przykro
Romek kilkukrotnie pisał u mnie, jego słowa wiele wniosły do mojego postrzegania choroby Taty...
Mój Tato odszedł w październiku, a teraz Romka też już nie ma z nami
Pozostaje mi wierzyć, że we dwóch sobie piją piwo, gdzieś tam na niebieskich równinach...
Rodzinie Romka najszczersze wyrazy współczucia
_________________ Dziękuję za wszystko, Tatusiu [*]
Tak Bardzo mi przykro...
Odszedł od nas Wielki człowiek:(
Pomimo tego iż sam cierpiał,starał sie kazdemu pomoc,udzielic rad,pocieszyc.....
Jestem Tobie wdzieczna za Wszystko....
Póki my żyjemy pamiec o Tobie nigdy nie zginie.Spoczywaj w Pokoju [*]
_________________ Moja mamusia 05.07.1948-22.01.2013
W zamku Twoich marzeń zamknięty...w świecie obłoków z niebiańskich ścian!
Mieszkasz Ty Mamo!
Ktoś zbudował Ci schody do nieba...schody na górę szczęścia skąd spoglądasz w dół!!!!
Za którą jesteśmy my Mamo.....Daleko Mamo Kochana Daleko!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum