Dziękuję za wyrazy współczucia. Tatę pochowałyśmy w piątek. Pogrzeb był piękny.
Ponieważ tata zmarł nagle w niedzielę, a w poniedziałek miał być wypisany do domu i kontynuować leczenie onkologiczne, ordynator oddziału na którym leżał zlecił wykonanie sekcji zwłok. Pisałam dwa pisma, że odstępujemy od sekcji, ale nie udało się. Sekcja była w środę. Mam pytanie po jakim czasie będą wyniki i jak się zwrócić o udostępnienie protokołu z sekcji. Przy przyjęciu do szpitala tata mnie upoważnił do dostępu do jego dokumentacji medycznej. Chciałabym też odebrać resztę dokumentacji. Czy z obiema sprawami napisać pismo do sekretariatu oddziału na którym leżał czy np do lekarza prowadzącego? No i czemu się uparli na tą sekcję? W piśmie ujęłam, że nie będę miała roszczeń o nienależytą opiekę...
w każdym szpitalu jest dział dokumentacji medycznej, tam się zamawia kopię dokumentacji medycznej, wyniki z sekcji mogą być nawet po kilku tygodniach, lub od razu zależy co stwierdzili. Nie masz takiego dokumentu z przyczynami śmierci? Kiedyś sekcja po zgonie w szpitalu była rutynowa, dopiero niedawno zaczęto przyjmować wnioski rodziny o odstąpienie, ale nadal ostatnie słowo ma szpital, jeżeli była to dla nich niespodziewana śmierć to mogli chcieć to wyjaśnić.
gaba, dokument mam. Bezpośrednią przyczyną była niewydolność oddechowa (bardzo odkrywcze). Pierwotną rak płuca (też odkrywcze). Dlatego dla mojego spokoju chce poznać szczegóły. Przez 2,5 roku byłam z tatą na każdej wizycie, szukałam różnych opcji leczenia, czytałam wszystkie wyniki badań. Żeby zamknąć ten rozdział chce wiedzieć... Szczególnie, że w dniu śmierci tata normalnie jadł, rozmawiał, odzyskał siły na tyle, żeby wstać z łóżka. Wiem, że jest coś takiego jak "zryw" przed śmiercią, ale w dzień później miał być wypisany i kontynuować leczenie onkologiczne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum