czasami wali jak szalone
we wtorek echo serca. w środę wizyta, będzie wynik też z holtera. trzeba czekać.
jutro jadę z mamą na ursynów do CO. zobaczymy co dalej, jakie decyzję, co z chemią.
O winorelbinie możesz przeczytać w wielu miejscach w internecie, np. tutaj.
Torecan jest lekiem przeciwwymiotnym, mającym zapobiec temu niepożądanemu skutkowi ubocznemu.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Richelieu,
dziękuje, w tak zwanym międzyczasie też znalazłam podana przez ciebie stronkę.
pozdrawiam
[ Dodano: 2012-04-23, 18:26 ]
jeszcze mam pytanko.
czy to dobry wybór chemii? DSS sugerowała że powinna być kontynuowana poprzednia chemia. człowiek się w tym gubi, no ale taka decyzja lekarzy.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-04-23, 18:29 ] Niestety, nie mam dostatecznej wiedzy, by odpowiedzieć na to pytanie.
mama miała mieć dzisiaj 3 chemie, ale niestety nie dostała. złe wyniki krwi
popołudniu wrzucę wyniki.
widzę że jest coraz słabsza. dużo więcej leży i śpi. męczy się bardzo szybko. (wystarczy że pójdzie do łazienki się umyć i np. wstawi pralkę i już musi się położyć, bo się zmęczy, słabo jej ).
Pani doktor 23 kwietnia jak mama miała pierwszą chemię - Vinorelbina 44mg, to powiedziała że przewidują dla mamy tą chemię na ok. 9 miesięcy (oczywiście w międzyczasie badania), mama tego nie zniesie, nie da rady. widzę to co się dzieje.
mama niestety nie wzięła od lekarki wyników krwi, więc niestety nie wiem dokładnie co i jak.
Pani doktor powiedziała że jest za mało krwinek białych i niestety chemii nie dadzą. tyle wiem.
mamę coś pobolewa ząb. być może będzie wyrywany, jeśli tak się stanie za tydzień tez nie będzie chemii.
kam
Czytam Twój wątek od jakiegoś czasu tylko tak z partyzanta.Nie pisałam.
Kibicuję Twojej mamie i Tobie.
Napisz jak z sercem mamy,co wykazał holter jak echo?
Trzymaj się dzielnie
Justynka i Agamaz dziękuje wam serdecznie że zaglądacie do nas. Justynka ty jesteś aniołem tego forum
no właśnie muszę wrzucić wyniki z badan serca. po wyniki poszedł tata, mama była bardzo słaba i nie dałaby rady. tacie pielęgniarka dała wyniki na korytarzu i powiedziała że nie są takie złe....i tyle informacji. ahh
Frakcja wyrzutowa jest nieznacznie obniżona. Śladowa fala zwrotna mitralna oznacza, że jest nieznaczna niedomykalność zastawki mitralnej, nie ma się czym martwić. Wynik wskazuje na jakieś zaburzenia związane z niewydolnością rozkurczową serca, ale oczywiście musi to obejrzeć kardiolog.
dziękuje za wyjaśnienia.
tak jak pisałam wcześniej wyniki odbierał tata (szkoda że tak wyszło, pewnie by coś więcej powiedział) a tak to tacie wręczyła pielęgniarka na korytarzu z komentarzem że nie są takie złe. zanieśli do lekarza pierwszego kontaktu to powiedział że jest ok i żeby brać dalej Amlozek, ale wydaję mi się że tu powinna być konsultacja kardiologa.
czy te zaburzenia związane z niewydolnością rozkurczową serca mogą być spowodowane chemioterapią?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum