Witam wszystkich. Od piątku jestem w domu. Jakoś się trzymam, choć chwilami mam dość. Mam pełno ran, blizn, opatrunków. Niewyraźnie mówię, z jedzeniem jest duży problem. Słabiak jestem. Ważę 42 gk, kości odstają. Sił brak. Najbardziej martwi mnie ta mowa. Wykonuję ćwiczenia neurologopedyczne, ale mam wrażenie że nic one nie dają. Jestem chyba zbyt niecierpliwa.
Kochana, w domu dojdziesz do sił, wszystko powoli , cierpliwości. Najważniejsze że jesteś.
Mocno przytulam i Twój następny post zapewne już bedzie inny.
Pauliśka93,
Na wszystko przyjdzie czas, jesteś po operacji, po chemii, to intensywne leczenie teraz potrzeba czasu żybyś nabrała sił, wagi, mowa też potrzebuje czasu.
Ja miałam mowe bełkot przez wiele miesięcy, wiele ćwiczeń a potem rekonstrukcja i jest super.
To kwestia czasu aby się dobrze wygoiło, mięsnie wzmocniły a potem sie zobaczy co dalej...
Teraz najważniejszy relaks,dobra dieta i sen spokojny. Dai sobie (psychicznie) czas na rekonwalescencje. Trzymam kciuki!
Ja rekonstrukcję miałam od razu po wycięciu tego co wyciąć trzeba było. A mimo to mowa jest niewyraźna, denerwuje mnie to okropnie. W dodatku usta mam wykrzywione na lewą stronę. A prawej strony w buzi i na policzku praktycznie nie czuję. Wiem, że trzeba czasu...Wiem, ale już to wszystko mnie denerwuje.
A mnie z kolei szczęka poszła w prawą strone ale fizjoterapeuta mi to fajnie skorygował ćwiczeniami i masażem. Po takich "zabiegach" często są jakieś uszkodzenia mięsni i nerwów.
Witam:)
Mam się dość dobrze, zważając na rodzaj operacji - nie jest źle. Mówię już całkiem dobrze, jem i piję bez problemu. Gorzej psychicznie. Życie w stresie i niepewności. Czekam na wynik PET. Dostanę go 19 stycznia. To pierwsze badanie po operacji. W międzyczasie byłam na endoskopii, bo pojawił się nalot w gardle. Od zewnątrz wygląda to dobrze. Ale wiadomo, że najważniejszy tu jest PET.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2018-01-11, 16:13 ] Jesteśmy cały czas myślami z Tobą, dzielna dziewczyna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum