A co powiecie na temat medytacji przy takiej chorobie?
Medytacja nie uleczy Twej choroby, ale jeżeli nieobce są Tobie techniki medytacyjne myślę, że możesz je stosować.
To tylko moje zdanie - decyzja należy do Ciebie. Niemniej proponuję skonsultować te działania z psychoonkologiem.
Medytacje są generalnie bezpieczne, prowadzą do wyciszenia umysłu i emocji.
Jedynie nieliczne przypadki niekorzystnego wpływu medytacji zdarzają się wyłącznie wśród osób zaburzonych psychicznie.
Sorry, rozczarowałeś mnie - jak mogłeś wyjść bez otrzymania oficjalnej odpowiedzi (bo to co zacytowałeś to wypowiedź nieoficjalna). Tak czy inaczej miałeś skierowanie, założono Ci kartę chorobową coś tam ten lekarz musiał wpisać, a Ty masz prawo dostać poświadczoną na zgodność kopię każdej strony swojej dokumentacji ( w Gliwicach jest specjalne stanowisko które się tym zajmuje) za ok 40 gr za stronę dostaniesz wszystko. Twój komunikat jest bardzo lakoniczny, coś jeszcze ten lekarz musiał Ci powiedzieć. Wiesz o jaki lek chodzi?
Jedyne dopuszczalne zapytanie lekarza o stan finansowy to: "Czy może Pan sobie pozwolić na..." To co zacytowałeś wygląda na jakiś formularz, jeżeli rzeczywiście istnieje formularz z pytaniem o zamożność to jest to lepszy skandal. Napisz coś więcej w tym temacie, jak widzisz zainteresowanie jest duże.
Teraz to musisz wrócić do swojego lekarza i wypytać o co tu chodzi, bo może trzeba wystąpienia o terapię niestandardową, ale taki wniosek też ma większe szanse w Gliwicach.
Mnie chodziło o to czy Twoja odpowiedź w tej sprawie statusu majątkowego została gdziekolwiek zapisana, to miałam na myśli pisząc formularz. Pojęcie "wyższa półka" jest pojęciem rynkowym, natomiast w konstytucji i w ustawie mamy zapisy o równym dostępie do opieki zdrowotnej dla wszystkich obywateli RP. Ten lekarz coś chlapnął, mógł mieć na myśli że to droga kuracja za którą NFZ rutynowo nie płaci (trzeba specjalne wnioski), mógł mieć na myśli że po taką kurację to trzeba iść na wyższy szczebel (ordynator). Karygodne jest to że pozostawił Cię w przekonaniu, że Twoje pieniądze coś by zmieniły, a to nie może być prawda (jeżeli jest to prawda, to to sprawa dla prokuratora).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum