Trudno jest mi to wyczuć, bo noga jest mocno obrzęknięta.
Przeszkadza trochę w chodzeniu, ale bardziej widzę ograniczenia w ruchomości nogi podczas np zginania, podnoszenia jej itp. Jeśli chce wejść pod prysznic a mam wysoki brodzik, muszę sobie pomagać i podtrzymać nogę bo nie podniosę jej na taka wysokość.
To samo z ubieraniem skarpetki jest to bardzo trudne, a założenie pończochy przeciw obrzękowej jest póki co nie wykonalne. Ale myślę, że to kwestia czasu i znalezienia jakiegoś patentu.
Ale od czego mamy Mężów?Gorzej, bo od poniedziałku do pracy wraca, więc chyba będę marzła w stopy tak do 17...
A może od rana będzie mógł Ci pomóc? Będziesz cały dzień sama?
_________________ Babcia - Leiomyosarcoma, przerzuty na płucach, wątrobie, mostku i śledzionie
Moja najdzielniejsza na świecie(*)kiedyś wyjdzie mi na spotkanie
Zufed, śledzę Twój wątek, ale milczę, bo w żaden sposób nie pomogę, gdyż się kompletnie nie znam.
Dzisiaj się odzywam, po przeczytaniu o Twoich problemach z zakładaniem skarpet i pończochy. Słyszałam o takich tynksach pomagających w zakładaniu właśnie skarpet, rajstop itd. a tu masz stronkę http://www.zyjlatwiej.pl/...karpet-ponczoch
Może się przydam raz na coś
Reszka.78, dzięki za linka, ale póki co nie jest ze mną aż tak źle. Z czasem na pewno będę zdolna do założenia skarpetki
abigail, pewnie rano przed wyjściem do pracy będzie zakładał mi pończochę, wyjścia innego nie ma.
DorotaP, przed zabiegiem naświetla się aby zmniejszyć guza i zminimalizować ryzyko rozsiewu podczas zabiegu. Nie jest to nowa metoda.
Poza tym u mnie to jest wznowa a nie zmiana pierwotna i w związku z tym, to lekarz decydował o najodpowiedniejszym postępowaniu.
Zuza, ja wiem, że nie jest z Tobą aż tak źle, po prostu jeszcze nie możesz tańczyć kankana Stronkę daję ot tak na wszelki wypadek, a nóż, widelec się przyda jak nie Tobie osobiście, to może jakiejś znajomej, albo komuś inszemu z forum i okolic
Zuza
Cieszę się, że masz już za sobą pobyt w CO. Teraz powinno być już z górki
Życzę, żeby efekt popromienny ustąpił jak najszybciej i żebyś jak najszybciej mogła wrócić do opieki nad swoimi dzieciakami.
Ściskam mocno!
mamanel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum