Każdy ma prawo mieć swoje zdanie; być za lub przeciw czemuś.
Ja jestem przeciw 'RAKOWi".
Dziękuje. Nie dam się dalej wciągnąć w tę dyskusje; za czy przeciw Pakietowi Onkologicznemu.
Byłem już po tamtej stronie i wiem co to Strach Pacjenta Onkologicznego i ich Rodzin.
Ps.Nie wiedziałem, ze od nowego roku, znajomość komputera jest wyznacznikiem leczenia onkologicznego.
Po co nam 'Pendolino', prościej było jeździć parowozami
[ Dodano: 2015-02-10, 16:50 ]
Wracając, bez 'wyzłośliwiania się'; do pracy Lekarzy na komputerach, to w mojej niedużej miejscowości, Lekarz Pierwszego Kontakty już od stycznia 2014 roku, pracuje ma komputerze. Pracują na specjalnie do tego przygotowanym systemie, wiec po jakimś czasie, ta praca będzie tak samo szybka jak nasze śmiganie tu po Forum. W czasie wizyty, Pani Dr wpisuje wszystko zamiast na papierku, wpisuje na komputer, a na koniec wizyty recepty i skierowania otrzymuje z wydruku komputerowego.
Na początku, czyli jak napisałem, od stycznia 2014 roku, przyjmowanie pacjentów troszkę się spowolniło, ale teraz jest to już sprawna praca, mojej Pani Dr, która jest już w wieku przedemerytalnym.
Po recepty, pacjenci PRZEWLEKLE chorzy, nie zapisują się na wizyty, lecz zamawiają przez telefon w recepcji. Więc uważam, że dobre CHĘCI wszystkich i system można ulepszać i poprawiać.
Ps. Od samego początku, widziałem uśmiech na ustach Pani Dr, choć jak mówiła mi, w czasie wizyty, właśnie w styczniu 2014, że to nie wszystko, bo jeszcze całe nasze kartoteki, muszą wprowadzić w ten system.
Kiedyś pisaliśmy do siebie listy. Teraz: SMS-y, e-maile i posty.