[ Dodano: 2012-10-10, 15:09 ]
Kolejny cytat znaleziony w sieci:
"Kiedy twój przyjaciel zachoruje, pamiętaj, że nadzieja i pozytywne myślenie to mocne lekarstwa."
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Witaj Justynko
Cieszą mnie Twoje dobre wyniki, to zawsze ogromna radość dowiedzieć się że ktoś ma lepiej od nas... co wcale nie oznacza, że u mnie jest coś nie tak... u mnie wszystko pod kontrolą.
Kochani w związku z akcją naszego przyjaciela Gazdy zapraszam wszystkich odwiedzających ten wątek do głosowania na Bacówkę pod Breśnikiem, myślę że akcja jest o tyle ważna, że zostaliśmy do niej zaproszeni jako zespół wsparcia na tyle istotny, że musimy okazać się środowiskiem solidarnym i jednomyślnym, nie tylko zresztą w tej sprawie, a sukces będzie gwarantowany, nie tyko w tej sprawie.
[ Dodano: 2012-10-10, 21:05 ]
W USA obecnie prowadzona jest przez ostatni miesiąc akcja propagowana przed laty przez J. Kwaśniewską wsparcia i poparcia dla chorych na raka sygnowana różową wstążeczką.
Akcja ta znajduję szerokie odbicie społeczne zarówno wśród instytucji jak i osób prywatnych, Organizacje sportowe ozdabiają tym symbolem swoje stroje sportowe popierając i wspierając tą akcję.
Dotyczy ona wszystkich chorych onkologicznie nie tylko leukemii...
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Różowa wstążeczka - rak piersi
Pomarańczowa wstążeczka - białaczka
Błękitna wstążeczka - (chyba) chłoniak
itp. Różne kolory - różne nowotwory. Niestety nie pamiętam jaki konkretny kolor symbolizuje poszczególne nowotwory złośliwe.
Różowa wstążeczka jest najbardziej popularna. Myślę, że dlatego iż Amazonki są bardzo aktywne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum