Będziesz żyła, bo będziesz musiała, bo świat będzie pędził dalej, nie zatrzyma się, bo są inni dla których musisz żyć i powinnaś. To jest trudny dla Was czas, spędzajcie go jak najwięcej z mamą, żeby zapamiętać każdą chwilę. Czas leczy rany, tak mówią i owszem z czasem dochodzimy do siebie bo musimy ale zawsze już zostaje w nas to zranione serce.
Życzę Ci bardzo dużo siły do dalszej walki, która jest przed Wami, pozdrawiam.
dzisiaj było strasznie......musielismy z bratem wybierać trumnę dla mamy.....wieszalismy klepsydry a ręce miałam jak kamienie.....taka kochana mamusia.....tak dzielna cierpliwa była.....boże jak mi jej brak
_________________ Moja mama walczyła ze skorupiakiem od 28 04 2014 do 24 11 2014
fana,
teraz są bardzo trudne chwile... Wiem - nie można wyrazić żadnym słowem siły i rozmiaru bólu spowodowanego przez śmierć ukochanej Mamusi. Banalne ale prawdziwe że z czasem będzie mniej bolało... Jednak brak tej bliskiej nam osoby będzie towarzyszyć jak cień przez całe życie.
Bardzo dzielnie walczyłaś do końca aby jak najmniej cierpiała.
Otaczam Cię i Twoim bliskich ogromem ciepłych myśli...
Witam w czas poświąteczny.Minął miesiąc od śmierci mojej Mamy. W Wigilię dokładnie miesiąc. Domyślacie się zapewne co czułam. Jak w sercu miałam kamień. Lecz wspięłam się chyba na wyżyny swojej siły bo zacisnęłam zęby i przygotowałam święta dla całej rodziny... choinki tylko nie potrafiłam ubrać. Chodziłam koło drzewka i chodziłam a co podeszłam to ręce mi się trzęsły i wyłam. Syn w końcu ubrał w nocy. Święta smutne, przerażająco smutne. Jednak zmusiłam się do obsługi gości, do przygotowania potraw. Najdziwniejsze miałam wrażenie jedno : zrobiłam dwa razy tyle jedzenia co zwykle, nowych kilka potraw, a czas który na to poświęciłam był dziwnie krótki, wszystko mi wychodziło jakoś dziwnie szybko i bardzo smacznie....zupełnie jakby mi pomagały drugie ręce....Mama kochała święta.....Może stała w kuchni ze mną....
_________________ Moja mama walczyła ze skorupiakiem od 28 04 2014 do 24 11 2014
I tu w tych słowach ujęte piękne" przygotowałam święta dla całej rodziny".
Wiedziałaś, ze tak trzeba, może mama troszkę w tych myslach była, może to chęć zajęcia sie czymś, zeby nie myśleć o tym co cie spotkało, a może to życie, które toczy sie dalej bo musi i my dla niego musimy dać z siebie wszystko, a wspomienia będą, i są...to każdego w życiu spotyka bo taka jest kolej życia..wszystkiego dobrego życzę.
Ja świeta spędziłam w dużym gronie rodzinnym choć miało być inaczej. Zrobiłam to dla teściowej, a ona była przeszczęśliwa. Był płacz i uśmiech,ale to dla niej był chyba najlepszy prezent. Może za rok już tak pięknie nie będzie. Ale będzie co wspominać.
Dzień dobry......do Świąt jakoś się trzymałam....miałam cel..wytrwać, zrobić święta dla bliskich....teraz mam pustkę w sercu, pustkę w głowie, nie umiem się pozbierać, najchętniej nie wstawałabym z łóżka. Zdałam sobie sprawę że niewiele pamiętam z pogrzebu Mamy. Za to wyraźnie każdą chwilę z tych ostatnich czterech dni i nocy....ciągle mam to przed oczami....każdą minutę....nie umiem sobie z tym poradzić. Odechciało mi się żyć.
Fana tych ostatnich, najgorszych momentów z życia mamy nie wymażesz. One ciągle wracają, ciągle rozważamy czy wszystko zrobiliśmy tak jak trzeba, boli i długo będzie bolało.
Pomyśl o tych co zostali, pomyśl, że masz dla kogo żyć, na pewno mama chciałaby żebyś żyła dalej i czerpała z życia to co się da, nie chciałaby żebyś cierpiała. To tylko słowa i pewnie banalne ale każdy z nas musi się dźwignąć po takiej tragedii i żyć dalej bo świat i życie idzie dalej. Musisz znaleźć swój sposób na odreagowanie tego co się wokół Ciebie działo, swój sposób, na pewno łóżko nie jest dobrym miejscem na dźwignięcie się i powrót do życia. Mama na zawsze zostanie w Twoim sercu i Twoich wspomnieniach.
Może pomóż sobie w tym trudnym czasie lekami uspokajającymi albo ziołowymi plus herbatka z melisy albo silniejszymi zapisanymi przez lekarza na receptę. Dasz radę, tak jak my tu wszyscy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum