Dziękuje seredecznie za piękne życzenia!!!!
P.S
Niestety nigdy nie rozumiałam idei tegoż święta; oprócz oczywiście jego satyrycznego wymiaru
Ktoś wie może o co w tym chodzi?
A czy istnieje Dzień Mężczyzny tak a propos?
Tak istnieje od 1999 r. Na świecie jest on obchodzony oficjalnie 19 listopada, jednak w Polsce przyjęła się data 10 marca, czyli dwa dni po święcie kobiet.
Niestety nigdy nie rozumiałam idei tegoż święta; oprócz oczywiście jego satyrycznego wymiaru
Ktoś wie może o co w tym chodzi?
Myślę, że syntetycznie (i wystarczająco, nawet jeśli nie bez jakichś błędów, biorąc pod uwagę raczej niską rangę źródła opracowania) przedstawiono to w wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Kobiet
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
-gdyby nie to świeto,chociaż za moich czasów mówiliśmy Dzień Kobiet i traktowałyśmy całkiem serio,to nasi panowie nie mieliby okazji złożyć nam życzeń. A ja lubię otrzymywać życzenia i kwiatki,nawet jeśli są tylko wirtualne.
Dziękuję serdecznie za pamięć i miłe słowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum