Chłoniak odpada jako zmiana lita. Wskazana konsultacja urologa z ewentualną kwalifikacją do NSS. Czyli zabiegu oszczędzającego. Jeśli zmiana nie ma charakteru torbieli, lepiej się pozbyć tego teraz. Tak uważam.
MisiekW
dziękuję za szybką odpowiedź i radę.
Na dzień dzisiejszy nie wiadomo co to jest, zmiana lita czy np: powikłana torbiel. Według lek. radiologa oraz lek. rodzinnego, robiących badanie usg, nie widać tam płynu. Nie wiadomo również, czy jest to zmiana łagodna czy złośliwa. W tym drugim przypadku czekanie 3 miesiące na rezonans, może być dość ryzykowne.
Rodzinny wspomniał: "jeżeli jest to rak jasnokomórkowy, to wolałbym nie czekać aż zrobi przerzuty do płuc".
_________________ Boże, użycz mi pogody ducha. Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić. Odwagi, abym zmieniał to co mogę zmienić.
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum