Mariusz a co to za lek pembrolizumab. i czy masz szanse że go dostaniesz?
Rozumiem ,że aktualnie te trzy zmiany w mózgu o których piszesz nie pozwalają zastosować tej terapii?
Zapytam jeszcze co to Nano Knife i cyberknife czy to to samo? To są zabiegusunięcia zmian w mózgu?
Mariusz pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo siły do walki z gadem.
Trzymaj się
Konsultowałem się w sprawie kolejnego CyberKnife ale nie ma już u mnie możliwości naświetlania bo mogło by to przynieść więcej szkód niż korzyści...
Dziś byłem w Szpitalu na Ochojcu i jutro mam się stawić na badania i podanie chemii...
Ogólnie czuje się cały czas bardzo dobrze...
opanowanymi leczeniem zmianami w mózgu (o ile są). Czyli np. wcześniejsza radioterapia mózgowia, która przyniosła efekt remisji lub stabilizacji. Progresja wyklucza niestety leczenie pembrolizumabem.
Od jutra zaczynam II cykl chemioterapii...
Bolą mnie lędźwie po prawej stronie, ale to nie jest raczej spowodowane chemią...
Możliwe że przerzut do L5 się powiększył i trzeba będzie naświetlać...
Wszystkiego dowiem się w piątek w Warszawie...
Od jutra do piątku będę w Warszawie na naświetlaniach kręgu L5.
Nie pisałem wcześniej o tej zmianie, ale w ostatnim czasie zaczęły mnie boleć plecy i muszę je naświetlać.
24 lutego TK klatki, brzucha i miednicy a 27 MRI głowy.
Zobaczymy jakie będą wyniki po tych dwóch chemiach...
Hej.
Zrobiłem TK klatki, jamy brzusznej i miednicy a także MR głowy.
Po dwóch cyklach chemioterapii można powiedzieć że sytuacja w głowie się ustabilizowała.
Wczoraj byłem w Warszawie na konsultacji u prof. Rutkowskiego i zostałem wstępnie zakwalifikowany do programu lekowego Pembrolizumabem;)
Dziś z CO dzwoniła do mnie Pani doktor i wysyłają jakiś wniosek o lek.
Teraz trzeba poczekać około 2 tygodni na przyznanie leku.
Jest od niedawna w Warszawie rozszerzony program leczenia pembrolizumabem.
Wkrótce umieszczę w tym dziale informację jakie kryteria należy spełnić by zostać zakwalifikowanym do leczenia w/w lekiem.
Jutro wizyta w CO i pierwsza dawka pembrolizumabu...
Jestem pozytywnie nastawiony i mam nadzieję że w końcu wszystko potoczy się po mojej myśli...
pozdrawiam
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum