Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na taki wątek. Wczoraj otrzymałam telefon od bardzo bliskiej mi osoby. Minął rok od chemii, nowotwór piersi inwazyjny. Wróciła do pracy z orzeczeniem. I to nie spodobało się kierownikowi. Wiadomo zwolnienia do lekarza itd. Teraz usłyszała, że dobrze by było gdyby się zwolniła bo ona nie może tego zrobić. Wręcz czuje się z tą całą sytuacją zmęczona i zdenerwowana. Na dodatek wyczuła guzek w piersi. Od nowa biopsja i kolejny stres. Zapytała się lekarza, który ją prowadzi czy wypisałby jej chorobowe. Opowiedziała o sytuacji w pracy, a on do niej, że nie ma takiej możliwości , niech zmieni pani pracę...Jest mi jej bardzo szkoda, co można w takiej sytuacji zrobić? Kierownik kobieta bez uczuć zresztą. Czy w takich przypadkach choroby może starać się o rentę. Bardzo chciałabym jej jakoś pomóc. Do kogo ma się zwrócić?
misiak poradź koleżance by wybrała się do psychologa/psychiatry. Ma ciężką sytuacje wysiada nerwowo. Taki lekarz napewno skieruje ją na zwolnienie. Depresje, stany lękowe, wypalenie , stres to też powody do tego. A z drugiej strony że lekarz prowadzący jej w takim wypadku nie skieruje na zwolnienie to się dziwię.
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Ona się boi, że w papierach bedzie miala leczenie u psychiatry. Wiem...dziś sporo osób korzysta z tego. Porozmawiam z nią w srode. Ja mam onkologia ona biopsje. A co do jej lekarza prowadzącego. Pewnie trzeba zmienić na bardziej wyrozumiałego bo z takim podejściem jeszcze więcej dołuje niz pomaga.
Ona się boi, że w papierach bedzie miala leczenie u psychiatry
Ale w jakich papierach?, przecież taka wizyta jest tylko odnotowana w karcie, którą założy lekarz i nigdzie tego nie przekazuje dalej, nikt nie wie, że ktoś się leczy psychiatrycznie. Poza tym to żaden wstyd szukac pomocy u psychiatry, Jego zadanie to pomóc pacjentowi a nie zaszkodzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum