Witaj gabi30, przykro mi z powodu Twego złego samopoczucia, być może nie możesz spac wnocu ze względu na chemie która miałas? Mój Tata ma ten sam problem z tym ze Tata bierze leki na plecy ktore są także nasenne i pomagaja.
Wg mnie wizyta u psychoonkologa jest bardzo dobrym pomysłem, i mam nadzieje ze znajdziesz kogos takiego bo mi i Tacie się to nieudało, ale trzymam kciuki że Ty znajdziesz! Nie wiem jak wygląda opieka zdrowotna u Ciebie ale kiedy moj Tata był na wizycie u psychologa to wyszedł ogromnie zawiedziony ponieważ wizyta trwała ok, 15 minut i psycholog nie zrobiła wszystkieog co pomogłoby Tacie psychicznie..
Trzymam kciuki za dalsze leczenie, i przesyłam razem z Tatą dużo uśmiechu i pozytywnej enegrii!
Dlatego bardziej skłaniam się do wizyty u psychiatry a nie psychologa.Psychiatra może wspomóc mojego "dołą" ewentualnymi lekami a psycholog może jedynie "pogadać". Problem w tym,że ja zdaję sobie sprawę co się dzieje i dlaczego nie mogę spać. I psycholog niewiele tu pomoże. Bo wytłumaczyć sobie potrafię sama, tylko mózg nie może zaakceptować tej sytuacji.
Kochani byłam wczoraj na podaniu leku i porozmawiałam ze swoją dr prowadzącą na temat ciągłego spadku wagi. Nie dowiedziałam się za wiele,oprócz obietnicy że ustawi mi dietę wraz ze swoją koleżanką dietetyczką. Poleciła też kupić odżywkę :Nutrison Powder. Jest to preparat w puszce z miareczką jak mleko dla niemowląt. Rozpuszcza się proszek w wodzie i pije. Jest nieporównywalnie smaczniejszy niż Nutridrink. Można stosować jako jedyne źródło pożywienia lub uzupełnienie diety. Zawiera wszystkie niezbędne witaminy i mikroelementy,poza tym jest wysokokaloryczny i co dla mnie ważne bezresztkowy. Zobaczymy czy waga chociaż troszkę drgnie do góry. Wczoraj wypiłam dwie porcje i nie miałam absolutnie żadnych sensacji ze strony przewodu pokarmowego.No i co najważniejsze nie miałam odruchów wymiotnych przy piciu. Polecam wszystkim bezżołądkowcom:-) spróbować zamiast Nutridrinka.
Dzięki absenteeism, zgadza się Ja płaciłam 37 zł w aptece. W aptekach internetowych widziałam taniej. Ale pocieszyłam się,że w momencie gdy mam problemy z jedzeniem taka odżywka pozwoli mi przetrwać. Bo jak już pisałam można stosować jako jedyne źródło pożywienia.
Pozdrawiam Gabi
Gabi (przepraszam nie w temacie, ale wybaczcie ), dopiero teraz przyjrzałam się Twojemu nowemu avatorowi. I jest świetny . Pożyczę go na FB, jak mnie się uda skopiować.
Pozdrawiam Cię serdecznie
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
. Pożyczę go na FB, jak mnie się uda skopiować.
Pozdrawiam Cię serdecznie
A jak się nie uda to podeślij mi na priv e-mail to Ci wyślę w załączniku obrazek.
[ Dodano: 2012-02-21, 20:04 ]
ana7 napisał/a:
Gabi z czy są różne smaki tej odżywki? wiesz może?
Niestety nie ma, jest tylko jeden rodzaj. Smak neutralny,ale naprawdę da się pić. W smaku przypomina lekko mleko dla niemowląt. Naprawdę nie ma porównania do paskudnych Nutridrinków.
Witam jestem ciekawa czy widać już jakieś efekty picia Nutrison Powder ? wiem że to za szybko no ale jestem ciekawa bo zastanawiam się nad kupnem tego dla Taty
Powiem Ci za tydzień, bo wtedy powinien być widoczny efekt. Na razie piję odżywkę 3 razy dziennie oprócz innych posiłków. Może rzeczywiście spróbuj tacie to kupić? 3 posiłki dziennie to troszkę za mało dla taty. Waga będzie leciała w dół.
Powiem Ci,że efekty widzę. Mam troszkę więcej siły i waga poszła do góry o niecały kilogram. Nie wiem czy to efekt picia odżywki,czy zatrzymania płynów, ale jest więcej niż było . Ważne,że nie mniej.
Dziś byłam w poradni paliatywnej po leki i pani dr przy okazji kazała zaopatrzyć się w kolejną odżywkę. Powiedziała,że u ludzi bez żołądka jest bardzo wskazana.
Także biorę teraz dwie:
http://www.doz.pl/apteka/...r_proszek_430_g
oraz taką:
http://www.doz.pl/apteka/...r_proszek_225_g
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum