Myślę, że ja sobie jakoś z tym radzę. Myślę również, że moi Rodzice- choć starają się 'sobie radzić'- po prostu sobie nie radzą. Tylko tyle i aż tyle..
_________________ Practise random kindness and senseless acts of beauty.
Dobro jest w każdym z nas.
Tzn. czy wyniki mają wpływ na chorobę nowotworową..?
Wyniki mają wpływ na ogólny stan pacjenta. Tata jest po obciążającym zabiegu, więc wyniki mogą być przez jakiś czas trochę poza normami. Wapń kiepsko się pewnie wchłania z powodu braku żołądka i stąd jego niski poziom.
Ok, rozumiem, jeszcze 3 pytania:
co się dzieje z narządem na który naciekał nowotwór po usunięciu guza?
czy jest jakiś schemat badań kontrolnych po usunięciu nowotworu złośliwego żołądka?
i czy jeżeli marginesy były czyste czy jest możliwośc ze jakieś komorki nowotowru przetrwały?
jeżeli nowotwór naciekał "na zewnątrz" to co się dzieje z tymi narządami które były naciekane kiedy guz został wycięty?
i jeśli te marginesy były czyste, i jeśli jednak gdzieś tam jest ta komorka nowotworowa to czy przy pomocy chemio i radio terapi można zapobiec nawrotowi choroby?
jeżeli nowotwór naciekał "na zewnątrz" to co się dzieje z tymi narządami które były naciekane kiedy guz został wycięty?
Jeśli rozważamy czysto teoretycznie, to w przypadku pozostawienia nacieku kom. nowotworowe mają szansę dalszego rozwoju i tym samym choroba może postępować.
atthedisco napisał/a:
jeśli te marginesy były czyste, i jeśli jednak gdzieś tam jest ta komorka nowotworowa to czy przy pomocy chemio i radio terapi można zapobiec nawrotowi choroby?
Rozumiem, więc wszystko wyjdzie na TK jamy brzusznej? czy został pozostawiony naciek?
i czy juz teraz mogę się dowiedziec czy naciek pozostał? nie wiem, z badania hist-pat.. ?
Kiedy Tata wychodził ze szpitala poszłam do ordynatora który powiedział że nowotwór naciekał na zewnatrz na cos .. wyłączyłam sie kiedy usłyszałam naciekał na zewnątrz, napewno nie na watrobe.. nie wiem, na otrzewna?
chyba bede musiała pojechac do szpitala i sie tam jeszcze raz wszystkiego dowiedziec..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum