Zoja ja rozumiem co napisałaś, ale przecież doskonale wiem, że to forum jest publiczne, że może tu wejść każdy i przeczytać co mu pasuje. To wiem. Myślałam też, że wiem czemu to forum ma służyć, czym jest tzw wątek kciukowy. Może byłam naiwna, ale myślałam, że ważne są moje doświadczenia jako osoby chorej, która oprócz choroby i komplikacji nią spowodowanych jeszcze żyje, funkcjonuje, zmaga się z problemami dnia codziennego zawodowymi, rodzinnymi a również emocjonalnymi. Jestem osobą otwartą więc wydawało mi się, że inni, którzy będą czytać odnajdą samych siebie i nie będą czuli się odmieńcami. Nie myślałam wówczas o "obszczymurkach" tylko o tak samo zagubionych jak ja.
Kiedy znalazłam to forum właśnie takie posty sprawiły, że poczułam się jak w rodzinie.
Też m.in chodzi o to w jaki sposób się komuś zwraca uwagę nawet w dobrej wierze. W rodzinie jak się ma jakieś dobre rady i chce okazać drugiemu szacunek to bierze się go na stronę i mówi. Nie miałabym nic przeciwko aby dobre rady poszły na pw a na publicznym forum by oszczędzono mi ocen i wskazówek.
A poza tym czy w internecie mało jeszcze jest prywatności i na tym forum i na przeróżnego rodzaju blogach....?
Mieliśmy sobie pomagać a nie uprawiać profilaktykę przeciwmiażdżycową.
Muszę się zastanowić, bo naprawdę dość mam stresów
Saro, Zoja ma rację. Będę oczywiście odwiedzać Cię tutaj, ale w momencie, jak byś chciała pogadać tak jak do tej pory
to lepiej faktycznie na priva (maila albo gadu - jak by Ci pasowało).
Sara, pisałyśmy jednocześnie.
Zdaję sobie sprawę, że Tobie chodzi o możliwość wyrażania siebie i swoich problemów na tym forum, w taki sposób jak Ty czujesz i chcesz, a nie o zacieśnianie się do kontaktu tylko z jedną czy kilkoma osobami na priva. Zdaję sobie sprawę, że to wszystko stało się dla Ciebie frustrujące ale przemyśl dobrze, co z tym fantem zrobić. Wydaje mi się jednak, że zasada "wszystko albo nic" w życiu nie przynosi dobrych rezultatów. Masz tu mimo wszystko możliwość pogadania z towarzyszami w chorobie, uzyskania wsparcia i porady.
[ Dodano: 2012-12-17, 09:10 ]
Dobra, a teraz zmieniając temat:
Zapomniałam, że przesłuchałam Twoją piosenkę. Bardzo fajna.
Ech, Nazareth, Led Zeppelin, Deep Purple, Dire Straits, itd. to stare, dobre zespoły.
Ja jak mam doła lubię sobie tego posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=16FdJrrAWSo
Tak króciutko Ci tylko dziś odpowiem ( święta i goście to powodują), że w Warszawie poznałam dwie super fajne dziewczyny a mianowicie -Bertę uwiązaną do kroplówki i Justynkę. Widziałyśmy się naprawdę krótko, bo brat poganiał, ale uwierz bardzo fajne osoby. Mam nadzieję widywać się z nimi w styczniu, bo kroi mi się 4 wyjazdy do W-wy.
Cieszę się z tych znajomości
Pozdrawiam cieplutko
Witaj
Zabiegi nie, ale kontrolne TK, kontrolne badanie laryngologiczne, wizyta, konsultacja. Bedę zamęczać w każdy piątek Basię a w pozostałe dni Jusię.
Muszę dociec co jest z moją wątrobą. Stąd konsultacja. Mam nadzieję, że w końcu wypijemy we dwie kawę może nawet z ciachem...
Niestety póki co jedzenie smakuje mi na zasadzie zapisu pamięci mózgowej. Nie czuję smaku ani słonego ani kwaśnego a najgorzej ze słodkim. Ciacha uwielbiałam. Dzień bez ciacha był dniem straconym.
To się nazywa kara. Palić nie , ciacho nie...tylko Bacutil...
No to jesteśmy ponownie umówione. Super. Nawet zastanawiałam się czy nie zebrać w sobie odwagi i sama jakimś środkiem komunikacji masowej nie udać się do Warszawy, bo z kierowcą jaki by nie był to zawsze problem.
Trochę się boję ze względu na te uderzenia i na omdlenia. To jest pewien kłopot, ale zobaczę bliżej wyjazdu.
Ciągle boli mnie wątroba. W święta nie poszalałam z jedzeniem, bo gniotło i bolało a teraz jeszcze z wagi zleciałam marny kg, ale to akurat prawie tyle ile przytyłam.
Coś mi tu nie pasi a pomysłu nie mam...
Któraś wybiera się na noworoczne tańce?
Sara, co ja czytam? Jesteś w szpitalu...
Krew to teraz priorytet, ale może jak Ci się z nią uspokoi, to przebadają też Twoją wątrobę?
W tym układzie badania w CO raczej będziesz musiała przełożyć?
Życzę dobrych lekarzy i mądrego prowadzenia leczenia.
Pozdrawiam ciepło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum