dziękuję,,, generalnie różnie - zarówno fizycznie jak i psychicznie
dobra wiadomość jest taka że zniknęła część nacieków z węzłów chłonnych.
ta sesja kończy się za dwa tyg. kolejna w grudniu przed samymi świętami:/
Dziewczyny trochę mnie nie było więc przepraszam że nie dopisałam wcześniej. Bogna dała mi nadzieję ale widzę że poprostu źle zrozumiałam, co nie zmienia faktu że tak jak mówią inni cuda się zdarzają. Ją bym powiedziała nawet inaczej, że każdy leczy się inaczej i z innym skutkiem. Jestem pewna że jesteście w dobrych rękach a to najważniejsze. Trzymam kciuki i myślę o was często.
Kochani,,,
wiara czyni cuda, a te się zdarzają
nie mamy guza :DDDDDD
węzły chłonne są niewiele powiększone, ale te wiadomo, że regenerują się wolniej.
Sis miała być już w domku ale z racji tego, że na TK jak powiedział lekarz "szukano" nowotworu lub jakiejkolwiek zmiany od wczoraj ma jeszcze dołączone brachy - zdecydowano o trzech sesjach
i mam nadzieję, że będzie to już koniec:)
samej jeszcze trudno mi w to uwierzyć, bo od rozpoczęcia leczenia minęły zaledwie trzy miesiące, a zapowiadano, że będzie to minimum rok ciężkiej walki.
nawet w CO wszyscy byli w szoku :DDD
Moi Drodzy,
dawno mnie nie było, ale niestety znowu pojawiła się rzecz, która mnie niepokoi.
Siostrę od prawie dwóch tygodni dość mocno boli kręgosłup i nerka- ból jest dość mocny, promieniujący aż w okolice brzucha.
Internista poklepał tu i ówdzie i stwierdził ból od kręgosłupa. przepisał tabletki i po sprawie.
Skierowania na badania nie dał.
Dziś po telefonie do CO onkolog kazał przyśpieszyć tomograf ( zaplanowany na 3.01.) i tyle.
jak zwykle zero konkretów - a stres jest:/
Niestety na wyniki TK nadal czekamy, miały być wczoraj ale nie było:/
z wczorajszej wizyty :
usg wskazało dwa połączone guzy na tarczycy o wymiarze łącznym 1.3cm
CEA - 57μg/l
kolejna wizyta za tydzień.
eh,,,, zbyt pięknie było,,, niestety mamy kolejne przerzuty na węzły...
opis TK dołączę w wolnej chwili,,,
zdecydowano na podawanie kolejnych 5ciu chemii co 3 tyg. z cisplatyny z czymś ( zapomniałam z czym - sprawdzę i uzupełnię info) poprzez cewnik centralny - będzie wprowadzony w przyszłym tyg.
potem kolejne naświetlania na brzuch i niestety na szyję...
Niepokojąco wyglądają te "liczne, powiększone węzły chłonne, o średnicach do 25 mm zlewające się w jeden duży pakiet".
Za onkologicznie podejrzane uważa się węzły o wielkości od 15 mm,
także grupowanie się w pakiety jest charakterystyczne dla przerzutowo zajętych węzłów chłonnych,
jako kolejny z etapów progresji przerzutowego zajęcia pojedynczych węzłów.
Wynik mówi wprawdzie o braku zmian (a zatem o stabilizacji) w stosunku do poprzedniego badania z 2012.09.18
jednak utrzymywanie się tych zmian wymaga interpretacji lekarza.
Jest możliwe, że nastąpi odpowiedź (zmniejszenie się tych zmian) na wdrażane leczenie cisplatyną i paclitaxelem.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum