Witam. Tata już jest po pierwszej chemii. Na razie czuje się dobrze. Wczoraj w szpitalu, jeszcze przed chemią dostał wysokiej gorączki, 39,5. Powiedzcie mi, co to oznacza? Nie był przeziębiony. Czy jest możliwe aby ON się rozpadł?
Przed podaniem chemii gorączka może być powodowana np.infekcją. Czy gorączce towarzyszyły jakieś objawy ?
Jednak lekarz zdecydował o chemioterapii. Być może przyczyna tkwi gdzie indziej.
Nie będę gdybać, tylko lekarz prowadzący indywidualnie Tatusia może Ci odpowiedzieć na pytanie.
Czy Tata dostaje schemat PE chemi przez trzy dni? Pierwszego dnia dostał gorączki a jak przez pozostałe dwa dni?
Ewentualna infekcja była wykluczona badaniami krwi (np. CRP)? Co mówią lekarze?
[ Dodano: 2012-04-23, 09:47 ]
Po wystapieniu gorączki robione były badania krwi lub/i moczu?
Witam. Dzisiaj wróciliśmy z C.O. w Bydgoszczy, po pierwszej chemii. Bardzo polecam ten szpital. Opieka lekarzy, pielęgniarek na najwyższym poziomie. Spotkałam się tam z życzliwością, zrozumieniem, indywidualnym podejściem do pacjenta. Tata czuje się w miarę dobrze. Nie kaszle już tak mocno, ból ustąpił (dostał najsłabszą dawkę morfiny w kropelkach) Gorączka trwała tylko jeden dzień. Oby jak najdłużej trwał taki stan. Proszę o to Boga. Wklejam wypis ze szpitala. Co o tym sądzicie. Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie, które tu otrzymuję.
Pierwsze wyniki na karcie są po chemii, a drugie przed. Soraj witam . Jak u twojego taty? Jak się czuje po chemii?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-04-24, 08:20 ] Żeby nie mieszać dwóch wątków, proponuję odpowiedzi na pytanie poszukać tutaj: http://www.forum-onkologi...jego-vt5257.htm
Witam. Wczoraj byliśmy na SOR. Tatę bardzo bolało dziąsło i porobiły się wrzody. Dostał antybiotyk i środki przeciwbólowe. Dzisiaj strasznie spuchła mu szyja. Od czego to może być? Węzły chłonne? Bardzo się boję, że choroba postępuje.
Witam. Tata jest już po drugiej chemii. Czuje się o wiele lepiej. Tylko mam jedną wątpliwość. Dzisiaj obcinałam tatę i zauważyłam dość sporej wielkości znamię na głowie (nigdy tego wcześniej nie miał). Co to może być??
Witam. Dawno nie pisałam ale cały czas czytam nowe wpisy. Mój tata jest już po 6 cyklach chemii. Jak do tej pory czuł się całkiem nieźle. Do dzisiaj. Bardzo się boję. Pojawiły się bóle głowy, barku i sztywność karku. Wiem, że mogą to być objawy oponowe i może być bardzo źle, że coś się rozwija. Nie chce żebym wezwała pogotowie mówi, że jeszcze wytrzyma, że może mu przejdzie. Jest bardzo uparty. Czym mogą być spowodowane te objawy?
Tak jak piszesz - mogą to być objawy oponowe, może to być też jakiś inny błahy powód, jednak bez badania lekarskiego nie stwierdzi się co jest przyczyną.
Witam. Proszę pomóżcie mi. Mój ukochany tata jest od pewnego czasu bardzo słaby, w ogóle nie ma apetytu. Dzisiaj wieczorem wchodząc na schody spadł z nich (na szczęście nic mu sie nie stało). Powiedział, że ma uczucie jakby nie czuł lewej nogi. Lekarz podejrzewa u niego przerzut do kręgosłupa. Boże ja sie naprawdę bardzo boję. Co będzie dalej? Modlę się do Boga żeby tylko nie cierpiał. Zostałam w tej sytuacji zupełnie sama. Zawiodłam się na najbliższej mi osobie. Opóściła mnie w najgorszym momencie mojego życia. Cała ta sytacja mnie po prostu przerasta.
Bardzo mi przykro z powodu Twojego Taty.....sama nie potrafię sobie z tym wszystkim poradzić- też najpierw straciłam moją najukochańszą mamusię, a teraz tata walczy z życiem. Strasznie to ciężkie i przykre patrzeć na cierpienie i nie móc pomóc....pozdrawiam
ekri4321, Cieizko cokolwiek powiedziec w Twojej sytuacji..jakiekolwiiek slowa beda zbyt male...Jeli bliska osoba zawodzi w takiej chwili,tzn ze albo wszystko ja przeroslo..albo sama sobie odpowiedz..Ciesz sie kazda chwila spedzona z Tata o duzo modl sie rozancem...
_________________ Kocham Cię Tatulo !!! Ty Tylko Go poprowadz,Tobie powierza swa droge..Panie moj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum