Czekamy na wizytę w lutym u torakochirurga. Mam nadzieję, że objaśni nam wyniki ostatnich badań.
Samopoczucie mamy bez zmian.
Dzięki za zainteresowanie
Trzymam kciuki!Mój tat tez ma w lutym tk ale bardzo sie martwię bo on ciąglekaszle.Do tego ma mega katar.Nie wiem czy łapie teraz łatwiej infekcje czy to jednak wznowa:(
_________________ Miec nadzieję na nadzieję i wierzyc, że wiara istnieje..
Zastanawia mnie zastępcza rozedma, jak to wpłynie na samopoczucie i zdrowie mamy.
Nadnercze z pogrubieniem odnóg-co to oznacza?
gia77, wyniki są dobre i nie ma w nich nic niepokojącego.
Zastępcza rozedma w zdrowym płucu jest zjawiskiem zupełnie naturalnym po pulmonektomii płuca przeciwległego. Zdrowe płuco przejmuje bowiem całkowicie rolę wymiany gazowej i dochodzi do tzw. rozedmy rekompensującej.
Odnogi nadnerczy bywają pogrubiałe z powodu częstej ale de facto niegroźnej patologii, którą są gruczolaki nadnerczy. To zmiany niezłośliwe i naprawdę częste u osób dorosłych (z tym, że wielu z nas je ma, a o tym nie wie, bo nie robiło TK ). Nie wymaga to interwencji chirurgicznej ani innej.
Może być to również przerzut, jednak o wiele bardziej prawdopodobna jest wersja opisana wyżej. Do obserwacji (do porównania w kolejnym TK).
Raz jeszcze powtórzę, wyniki TK jest dobry. Gratuluję i pozdrawiam cieplutko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum