mam pytanie czy autoprzeszcze komórek macierzystych jest bezpieczny dla Kasi?
Autoprzeszczep jest ogólnie procedurą dla każdego obciążoną pewnym ryzykiem zgonu i powikłań, tak jak każdy możliwy zabieg i leczenie, ale oczywiście jest bezpieczniejszy niż przeszczep od dawcy.
Czy przyszła już jakaś informacja/decyzja z Warszawy, że o to pytasz?
niestety nie ma żadnych wiadomości z Warszwy! wciąż czekamy... Pet ma być powtórzony za 2 tygodnie! trochę niepewności i zdenerwowanie zaczyna towarzyszyć samej Kasi! mam nadzieję że wkrótce to się wyjaśni!
_________________ Wiara czyni cuda- choć czasem trudno w nią uwierzyć!
Moje serduszko zrobiło mi dziś wspaniałą niespodziankę...przyjechała z mamą autobusem do mnie w odwiedziny!!!! cudny widok...wraca do formy(włosy odrastają...!) jestem z ciebie dumna siostrzyczko!!!!!
PET 13-tego w piątek...oby to była szczęśliwa trzynastka! trzymam kciuki!
w piątek 13 kwietnia Pet! profesor nie chciał powiedzieć jaka przyszła odpowiedź z Warszawy(dotycząca ostatniego wyniku Pet) kazał cierpliwie czekać na powtórzenie badania! no to czekamy.....
Wszystkim życzę wraz z Kasią(która codziennie śledzi forum) smacznego jajka i mokrego dyngusa!
dziś mama rozmawiała z lekarzem prowadzącym. Warszawa potwierdziła nawrót choroby! czekamy tylko w piątek na Pet. Ma być on od razu odczytany! będzie biopsja i wtedy czekanie....najgorsze to czekanie! Lekarz wstępnie mówił o przeszczepie komórek macierzystych i radioterapii ale musimy wiedzieć jak bardzo jest zaawansowana choroba! także niepewność....myśli które plączą się w naszych głowach! ważne że Kasia jest pozytywnie do tego nastawiona! Kasia ma założoną endoprotezę czy w takim przypadku wskazana jest radioterapia????
dziękuję wam kochani! będziemy walczyć póki starczy sił-a mamy ich dużo! w piątek Pet. załącze wyniki jak tylko bdziemy je miały! Kasia o wszystkim wie! jest silna! głowa do góry słoneczko!
[ Dodano: 2012-04-10, 18:10 ]
a oto my...siostrzyczki! trzymajcie za nas kciuki...!
Witam, śledzę Wasz wątek od początku.... jest mi naprawdę bardzo przykro, że musicie dalej walczyć. Tak się cieszyłyście. Będę trzymać kciuki i pamiętać w modlitwie. Musi być dobrze. Jeśli mogę cos doradzić- w wielu kościołach odbywaja się msze o uzdrowienie duszy i ciała. Ja odkryłam je o wiele za późno. Mój mąż jeździ na nie co miesiąc, następnym razem napisze mu na karteczce intencję Kasi, żeby tam zawiózł. Zyczę Wam, aby wszystko skończyło się dobrze. Pozdrawiam Ciepło!
_________________ "Czasem odchodzą nasze anioły,
I nagle w miejscu staje czas,
A z nimi cząstka nas odchodzi
I wielki smutek marszczy twarz."
dokładny wynik Kasi wrzucę jutro na forum! w opisie jest między innymi- w dolnej części kości udowej podłużne ognisko wzrostu metabolizmu glukozy!! co to oznacza??????????
TWARZOCZASZKA I SZYJA-roalzne pobudzenie ermtaboliczne w migdałkach podniebnych SUV 17,6 w większym lewym. Poza tym prawidłowy obraz metabolizmu glukozy.Węzły chłonne niepowiększone.
KLATKA PIERSIOWA-prawidłowy obraz metabolizmu glukozy. Węzły chłonne niepowiększone. Miąższ płuc bez zmian i nacieków. Zamostkowo grasica do 17mm płat lewy SUV 6,6
JAMA BRZUSZNA I MIEDNICA-prawidłowy obraz metabolizmu glukozy. węzły chłonne niepowiększone.Wątroba,trzustka,nerki,nadnercza,śledziona bez zmian ogniskowych w KT przeglądowym.
KOŃCZYNY-w zakresie kończyn dolnych:stan po resekcji 1?2 bliższej lewej kości udowej z implantacją protezy trzonu i głowy udowej. Artfakty wokół powierzchni protezy SUV 10,4. W dolnej części lewej kości udowej podłużne ognisko wzrostu metabolizmu glukozy na przedłużeniu trzpienia protezy średnicy 9mm i długości 46mm SUV 1,6 odpowiadające KT zmianie o wyższej,niejednorodnej gęstości. Poza tym obraz metabolizmu glukozy.
[ Dodano: 2012-04-17, 16:37 ]
oto wynik Kasi. co proponujecie???? może tomografię, biopsję???? lekarze nas zbywają....rodzice są nerwowi jak również Kasieńka!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum