Powoli kończy się rok 2012. Czas podsumowania. Ten rok nie był łatwy dla mnie. Ale jedno jest warte odnotowania. Był to rok, w którym byłam 'zdrowa', przez cały rok REMISJA CAŁKOWITA (po raz pierwszy od dawna). Jest to ogromny powód do zadowolenia. Gdy sobie to uświadamiam, wszystko co przykre, smutne w moim życiu przechodzi w niebyt i staje się mniej ważne.
REMISJA CAŁKOWITA przez cały rok po raz pierwszy od dawna - to jest COŚ.
I znów rozpiera mnie r(nie dająca się wysłowić) radość!!!
Wczoraj oglądałam film "Samotny mężczyzna". W tym filmie padło wiele fajnych zdań. I oto jeden z cytatów:
"Żyję - powtarza sobie –Żyję! A energia życiowa przepływa przez niego gorącą falą, i rozkosz, i ochota. Jak to dobrze być w ciele – choćby w tym starym zdezelowanym ścierwie – które ma jeszcze gorącą krew, żywe nasienie, bogaty szpik i zdrową tkankę." - Ch. Isherwood ("Samotny mężczyzna")
Mogę powtórzyć podobnie:
Żyję - powtarzam sobie - żyję! Energia życiowa przeze mnie przepływa. Jak dobrze jest być w ciele - choćby takim steranym i zdezelowanym przez leczenie - które ma jeszcze gorąco krew, szpik (no bez 'bogaty') i (jako tako zdrową) tkankę.
Gdy powtarzam to sobie żyję, uświadamiam, że został mi podarowany kolejny rok znów przepełnia mnie (niewytłumaczalna) radość.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Ze swojej strony życzę w 2013 roku tylko pozytywnych informacji i przede wszystkim tyle samo energii i uśmiechu aby obdarować nimi wszystkich Forumowiczów, którzy tej pozytywnej energii potrzebują
W Nowym Roku życzę Ci:
12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin miłości, 526600 minut pogody ducha i 31536000 sekund uśmiechu na Twej twarzy!!!!
Jeśli chodzi o życzenia noworoczne, te podobają mi się najbardziej (już je załączałam, ale powtórzę)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/392066_501244086573879_1460074325_n.jpg
(Być może następny rok będzie wypełniony magią, marzeniami, pozytywnym zakręceniem. Mam nadzieję, że przeczytasz kilka wspaniałych książek, pocałujesz kogoś kto uważa Cię za wspaniałego i nie zapomnisz zrobić jakiegoś dzieła sztuki. Napiszesz, narysujesz, zbudujesz, zaśpiewasz, będziesz żyj tak jak tylko najlepiej potrafisz. Mam nadzieję, że w nadchodzącym roku będziesz niespodzianką sam dla siebie)
Do tego dorzucę (jak zawsze, każdemu i w każdej sytuacji życiowej) siły, odwagi i mądrości oraz szczęścia i radości w sercu, spokoju ducha, oraz zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia.
[ Dodano: 2012-12-31, 11:55 ] Modlitwa o dobry humor
"Panie, obdarz mnie dobrym trawieniem a również czymś, co mógłbym strawić. Daj mi zdrowie ciała i dobry humor, by móc je zachować. Daj mi Panie duszę prostą, która potrafi uznać za skarb wszystko, co jest dobre i która nie zlęknie się widokiem zła, ale raczej znajdzie sposób, by doprowadzić wszystko na swoje miejsce. Daj mi duszę, która nie zazna nudy, zrzędzenia, westchnień, lamentów i nie pozwól, bym zbytnio martwił się zawalidrogą, która nazywa się “ja”. Daj mi Panie poczucie humoru. Udziel mi łaski zrozumienia żartu, by odkryć w życiu trochę radości i by móc użyczyć jej innym." - Tomasz Morus
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Nadchodzący Nowy Rok ... 2013 to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka...
Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech przyniesie dużo, dużo zdrowia, wiele radości, Bożego błogosławieństwa, opieki Niepokalanej i wszystkiego tego, czego sobie nawzajem życzymy, oby było zgodne z Najświętszą Wolą Pana.
Tobie Justysiu i Wszystkim forumowiczom z całego serca życzę ;-)
_________________ --
Bernadeta
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Justynko
Choć Nowy Rok zawsze jest podobno okazją do zmian,TY nadal jednak pozostań sobą .Życzę Ci : niech Ci się życie z górki toczy,niech nigdy wiatr nie wieje w oczy.Spełnienia marzeń i wielu pięknych sylwestrowych wrażeń
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Dzień dobry Ewo , dzień dobry Female
Dzień dobry wszystkim
Po przekroczeniu magicznej daty 1.01. tak naprawdę bez większych zmian (poza miejscem pracy). Być może ta data powoduje, że mamy więcej nadziei na lepsze, na realizację marzeń itp..
Udanego dnia
Ja ogarniam się w Nowym Roku i w nowej starej pracy (tzn. zakład pracy ten sam, nowe miejsce siedzenia i nowe obowiązki).
W Nowym Roku dostałam miłą wiadomość. Jedna z naszych forumowiczek wraz ze swoim mężem zapisali się do bazy dawców szpiku. Za co jestem bardzo wdzięczna w imieniu swoim i wszystkich (również i potencjalnych) biorców szpiku.
Wszystkim potencjalnym dawcom szpiku bardzo DZIĘKUJĘ
Czytam książkę (o której już tu wspominałam) "Ołówek" Katarzyny Rosickiej-Jaczyńskiej, chorującej na SLA. Jeśli komuś wydaje się, że jest mu źle, to proszę sobie poczytać. Być może potem przepiszę parę cytatów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum