Witam
u mojej mamy wykryto 4 guzy w śliniance podżuchwowej (na początku grudnia spuchł jej policzek i poszła do lekarza, podejrzewano węzły chłonne, ale badania to wykluczyły, wszystkie węzły bez zmian i nie powiększone) , hematolog po badaniach krwi i usg skierował ją do laryngologa z informacją, że trzeba te guzy usunąć. szukam informacji na temat guzów ale nie trafiłam na opisy, że może być ich kilka w śliniance. Może moje pytanie być śmieszne ale czy nowotwór to jeden guz czy może być tych guzów więcej? Jestem przerażona i bardzo się boję o mamę :(
tak, opuchlizna pojawiła się nagle, właściwie z dnia na dzień, czasami jest większa i guzy sa większe przy dotyku a czasami jakby malały, bez gorączki i bólu.
nie wiem czy udało mi się wstawić skan wyniku usg...
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2018-01-11, 16:00 ] Załączając wyniki badań, proszę usuwać dane lekarzy i pacjenta.
Również nie ma potrzeby cytowania całych poprzednich postów. Niepotrzebnie zabierają miejsce.
Post wyedytowany i poprawiony.
Może moje pytanie być śmieszne ale czy nowotwór to jeden guz czy może być tych guzów więcej?
Zadne pytanie nie jest śmieszne. Nowotwór to może być jeden lub więcej guzów w zależności od stadium rozsiania.
To tylko odpowiedź na twoje pytanie - u mamy nie ma jeszcze diagnozy onkologicznej.
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Mama już po wizycie u laryngologa, dostała skierowanie na biopsję cienkoigłową i tomograf. Czekamy..na termin a potem na wyniki......wiem, że strach ma wielkie oczy ale jak tu się nie bać
wiem, że strach ma wielkie oczy ale jak tu się nie bać
Ma niestety i dziwne by było gdybyście tego strachu nie odczuwały, to normalne, że boimy się niewiadomego.
kasiakx, teraz już na nic nie macie wpływu, co jest tam to już będzie tylko teraz pytanie czym te zmiany będą i to dopiero pokażą badania ale na wynik już wpływu nie macie więc nie potęgujcie w sobie lęku to tylko rujnuje psychikę. Trzeba poczekać na wynik końcowy i wtedy albo będzie radość albo trzeba będzie ruszyć do boju, czasu na "załamki nie będzie".
Witam ponownie
wyniki biopsji w porządku, nic nie znaleźli, wynik rezonansu magnetycznego- limfadenopatia szyjna prawostronna....czyli powrót do hematologa
może ktoś coś więcej wie co to limfadenopatia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum