Dziś w nocy odeszła moja najukochańsza Mamusia-
Za szczęśliwe dzieciństwa dni,
Za nadzieję i uśmiech przez łzy,
Za troską srebrzone skronie,
Za trud i spracowane dłonie
Dziękuję Ci Mamo …
Za bezkrytyczną wiarę w ludzi,
Co dobro i szlachetność budzi,
Za zimowy pejzaż na mej ścianie,
Za pamięć, która pozostanie
Dziękuję Ci Mamo …
Za życie talentem i dobrem spełnione,
Barwą obrazów i sercem znaczone,
Za skromność w codzienności,
Za małe troski i drobne radości,
Dziękuję Ci Mamo …
Nie płaczcie, więc żałobnymi łzami,
Ona była, jest i będzie razem z nami
Bo życia naszego tylko tyle,
Pamięci Waszej o nas, ... ile
Wiem Mamo,
Nasz los kresem znaczony,
Rozkoszą i bólem barwiony,
Ale warto marzyć i snić,
Choć bez Ciebie trudniej żyć
to szczera prawda
[ Dodano: 2012-07-09, 22:01 ]
Panie, Boże Wszechmogący, ufając Twemu wielkiemu Miłosierdziu zanoszę do Ciebie moją pokorną modlitwę: wyzwól duszę Mamusi Uli od wszystkich grzechów i kar za nie. Niech święci Aniołowie jak najprędzej zaprowadzą ją z ciemności do wiekuistego światła, z karania do wiecznych radości. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen.
_*_____*____*____*____*_
_*____*_____*____*____*___
___*___ ۩۩ ___*____*____*
_*__*__۩__۩ ___*__ _*____*__
__*___۩____۩ ___*____*____*
_*___۩__۩۩__۩ ___*____*___
__*___۩_۩۩_۩__*___۩۩ __*__
___*____۩۩___*___۩__ ۩ __*_
_*___██████___۩____ ۩ *__
__*__██████__۩__ ۩۩__۩ __
_*___██████*__ ۩_۩۩_۩ _*_
__*__██████__*__ ۩۩ __*__
_*___██████_*_▓▓▓▓ *_
___*_██████__*▓▓▓▓
_*___██████*__▓▓▓▓ *__
___*_██████__*▓▓▓▓ __*
_*___██████_*_▓▓▓▓ _*_
___*____*______*_____*___*
_*____*___ _*____*____*___
_________________ "...Są dni których nie powinno być"
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. To nie miłość - lecz choroba bliskiej osoby
"Życie jest trudną lekcją, której nie można się nauczyć. Trzeba ją przeżyć" Stefan Żeromski
asereT
ulka76, kochana ULU, jestem Twoją imienniczką, bardzo Ci współczuję, moje słowa współzucia nigdy nie zastąpią tego co czujesz, ale proszę, bądź silna, Twoja mama już nie cierpi, a to jest najważniejsze, ból jak przeszła...był straszny.
Wyrazy współczucia, Ania.
_________________ Przykro, że daje się osty...nie myśląc :(
Dziękuję wszystkim za wsparcie w tym trudnym czasie . Czlowiek wstaje rano i wszystko dookoła jest jak zawsze : słońce świeci,lub pada deszcz , ludzie spieszą sie do pracy ,autobusy jeżdżą ,dzieci się uśmiechają ,wieje wiatr - jak gdyby nic się nie stało świat pędzi dalej , a my zawieszeni nie możemy zrozumieć dlaczego Mama odeszła , pewnie nigdy nie zrozumiemy...Dwa tyg temu poszła do szpitala pełna nadziei na kontynuacje leczenia , nie miała przerzutów odległych ,rak był zaawansowany w lewym płucu ,cieszyła się ,że dostanie chemię jednodniową . W sobotę miała wlew po którym poszła spać i spała tak nie budząc się do niedzieli w nocy , przebudziła się , wstała ,straciła przytomność ,a po dwóch godzinach mój świat legł w gruzach...Mówią ,że czas leczy rany ,a ja siedzę w jej mieszkaniu drugi tydzień i coraz mocniej odczuwam jej brak....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum