To nie jedyne forum jakie ( z zainteresowaniem ) czytuję, choć tu piszę niewiele - nie moja dziedzina wiedzy, ani dolegliwości ( choruje mama - więc raczej zbieram i przekazuję jej informacje, które wydają mi się istotne ). Takie jak to fora dają nam możliwość porównania doświadczeń, dopytania anonimowo o to, o co nie mieliśmy odwagi spytać, możemy też zadać pytanie, którego po prostu ... zapomnieliśmy zadać.
Dziękuję Wam wszystkim za możliwość uczestniczenia w tym ... ruchu społecznym jaki tworzycie
Moim zdaniem takie fora są bardzo potrzebne.
Od kiedy Tu jestem, moje samopoczucie mimo iż zdaję sobie sprawę z powagi swego stanu zdrowia jest bardzo dobre.
W klinice Onkologicznej odwiedziny wolontariuszy, studentów psychologi dawało mi dużo sily. Mimo ich mlodego wieku, uświadomiłem sobie, że ich cotygodniowe wizyty i rozmowy, były bardzo cennym wsparciem.
Po powrocie do domu powstała dziwna pustka. Mówie to z przykrościa ale nawet rozmowy z rodzina są jakies inne. Zbyt wiele czułości, litości.
Jeden z mioch braci przyznał się swej żonie, że boi się odwiedzin w szpitalu, rozmowy telefonicznej, boi sie nawet poczytać o tej chorobie. Nie mam mu tego za złe. Niestety zachowania tekie nie są odosobnione. Ludzie na słowo Nowotwór - Rak dziwnie reagują.
Dostałem adres tego Forum i jestem szczęśliwy, że mogę być. Życie jakie się tu toczy jest właśnie tym czego potrzebujemy: Czytelnych wiadomości, rozmowa z wspaniałymi ludzmi, ktorzy też walczą tak jak ja. A jak można i komuś pomóc choc ciepłym słowem, uśmieszkiem...
I choć dziś wiem, że pierwszą walkę przegrałem, jest mi łatwiej walczyć nadal.
Bardzo że bardziej jesteście nam potrzebni. Dziekuję za t, że JESTEŚCIE
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
Jakie jest moje zdanie - moje zdanie jest takie, że za niektóre rzeczy, które dobrzy ludzie robią na świecie tylko Bóg może im wynagrodzić, bo ludzie nie mają wystarczająco dużo.
Gdy przeczytałam wynik badania nawet nie wiedziałam co to znaczy. Wizyte u specjalisty miałam dopiero za dwa dni. Na tym forum przyjaźnie mi wytłumaczono co mi jest i co mnie czeka. Była to dla mnie bardzo wazna wiedza. Najważniejsze, że nikt mnie nie wystraszył. Wiedziałam o co zapytac lekarza, jak przygotować rodzinę. Dowiedziałam się gdzie mam się zgłosić, gdzie szukać pomocy
Więc odpowiedź jest jednoznaczna - potrzebne w 100%
_________________ KlaWik